Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Spalanie santka

<< < (4/7) > >>

FREESTYLER16:
Ja wywalałem z pół roku temu DPF właśnie w V-TECH we Wrocławiu .  Santek to wersja 7os z automatem i 4WD.  Spalanie jakie pokazuje komputer pokładowy jest (tak mi się wydaje) trochę przekłamane.  Na trasie potrafi pokazywać 6,5-7 litrów ropy, w mieście średnio 8l..  Naprawdę warto zainwestować te 2 tysiące,  bo auto nie dusi się jak kiedyś i ogólnie to przybyło trochę mocy.. Wiem jedyne, że zmieniali mi mapę silnika, by nie występowały błędy typu "check engine" i wycinali ten filtr.. Wrocław jest bardzo zakorkowanym miastem,  więc ciężko zadbać o silnik crdi w takich warunkach..

karik:
U mnie DPFa nie ma (na szczęście) spalanie średnio 7,6 - 8,4l/100, w mieście około 10l, kurde trochę nie chce mi się wierzyć że santek spala 6,5l/100 tym bardziej z napędem na 4 koła, znajomy ma santka z napędem na 4 koła i nie schodzi poniżej 10l/100

FREESTYLER16:
tutaj podsyłam kilka zdjęć z trasy.. po mieście jest podobnie.. pewnie za bardzo coś pomodzili przy komputerze i ten zaczął szaleć; nawet teraz gdy są takie ostre mrozy, to pokazuje spalanie na poziomie 8,8-9,2l

Taxidriver:
Zanim kupiłem kilka oglądałem i niestety jak to handlarze zawsze były skasowane przebiegi dzienne jak i spalanie a więc nie za bardzo mam jakieś porównanie, na razie uczę się jeździć automatem idzie coraz lepiej ale jeszcze 6 na 100 nie zeszło ;)

aerjot:
mój Szmaciak spala 10,3-10,5 ... 100km dziennie (70trasa/30miasto) + weekendy trochę trasy ...komputer pokazuje 8,5 (przekłamanie o 2l) jazda do 120, równo czyli wszystko co jedzie mniej wyprzedam. Wg kierownika Hyundai w Poznaniu zdecydowanie za dużo ...w piątek jadę na usunięcie wirusa i wgranie nowego oryginalnego softa, teoretycznie koszt 180brutto jak się uda, jak nie to 0zł (nie wiem czy to cena fabryczna czy tylko dla mnie bo po znajomości) - potem programowa wycinka DPF i zobaczymy co dalej ...choć pewnie i tak przywrócę wirusa ale już w dobrym serwisie dieslowskim
spalania rzeczywiste 10,5, komp 8,5, OBD pokazuje 10 :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej