Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Spalanie santka
Taxidriver:
Witam dzisiaj zatankowałem swojego santka 2 raz i jestem ciut przerażony. Ile wam palą te autka mam 2.2 diesel podniesiona moc +30 km + 60 Nm ale to nieważne (zawsze mogę wrócić do oryginału) . Wyszedł mi 14,4 l/100m. Skrzynia automat jazda raczej ostra, jeżdżę na co dzień w Pogotowiu ratunkowym a więc nie przeraża mnie prędkość. Jeśli był już ten temat niestety szukajka nie pokazała
Andrzej57:
Przy spokojnej jeździe obecnie na zimowych kołach w mieście 9-9.1 l/100km. Na letnich kołach 8-8.5 l. To wskazania komputera, nie sprawdzałem innym sposobem.
vanhelsing:
Taxi-jak ostro jeździsz, to co tu się dziwić,że duży,ciężki suv w automacie z boxem tuningowym pali :roll: Masz "komputer"-włącz sobie spalanie chwilowe i dostosuj styl jazdy do oczekiwań. Wybór masz taki: lekka noga i spalanie w granicach 10l/100 lub adrenalina i emocje i 14,4l/100 :mrgreen:
Taxidriver:
No aż tak mocno go na razie nie deptałem ale 40 też cały czas nie jeździłem raczej tak normalnie 50-80 czasem do 100 jak gdzieś coś prostego widać. Ale lekko się spociłem wczoraj na stacji . ;) Liczyłem raczej na spalanie w mieście tak do 12 l . na razie popatrzę na komputer czy gdzieś czymś nie wali jakieś filtry egr zerknę, wydaje mi się ze za dużo łyka. Co do boxa niestety taki kupiłem, podobno spada spalanie bez dpf jakie są wasze doświadczenia?
vanhelsing:
Jeśli to jest zwykły wpinany box to też jemu bym się przyjrzał ewentualnie wypnij na trochę i zobaczysz czy jest różnica.
Nawigacja
[#] Następna strona