Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Wygłuszenie drzwi, bagażnika, nadkoli
wilkq:
Chciałbym odświeżyć temat.
Może ktoś doradzić jaką ilość mat zakupić? Jaka grubość wejdzie w drzwi? 2 mm czy może grubsza? (mata butylowa) Planuję w najbliższym czasie wyciszyć mojego Hyundaia. Na pewno bagażnik i drzwi.
Może jeszcze podłogę - jutro podejrzę czy jest tam jakiekolwiek wygłuszenie.
Podzieli się ktoś doświadczeniem - na co zwrócić uwagę, są jakieś mega problemy?
Maciek:
Jakieś lekkie i dobre maty? Dociążanie drzwi o 2 kg asfaltem trochę mi nie leży :-/
wilkq:
Maty butylowe ważą okolo 3 kg m2. A w ix35 drzwi są tak lekkie i pozbawione wygłuszenia że na pewno zawiasy tego nie odczują. Drzwi nawet ciężko zamknąć bo są tak lekkie.. Obejrzałem ixa wczoraj materiałów wygłuszających jest jak na lekarstwo. A że kończy mi się niebawem gwarancja wygłuszę go troszkę - głównie ze względów audio. Zaczyna mi rezonować boczek przednich drzwi.
piter:
Witam
Jakiś czas temu odkupiłem od znajomego 3 maty butylowe 50x50 cm wykleiłem nimi wewnątrz klapę bagażnika - zrobiła się trochę cięższa i bez problemów zamyka się z 10 cm nad zamkiem (przedtem trzeba było walić 2-3 razy) Wyklejenie nie pomogło w wyciszeniu samochodu więc chciałem wykleić bagażnik (wnętrze koła zapasowego podłogę i nadkola) ale za "chińskiego boga" nie mogę zdemontować plastikowej obudowy nadkoli i podłogi.
Może ktoś ma pomysł ?????
mirek70:
Witam...
Jakiś czas temu przerabiałem ten temat u siebie...opisałem jakich użyłem materiałów oraz zamieściłem link do artykułu - Wygłuszenie drzwi w samochodzie: praktyczny poradnik tutaj masz link :
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5688
Jeśli masz jakieś pytania pisz na pw. lub dzwoń 509 346 924
Pozdrawiam
Mirek
Nawigacja
[#] Następna strona