Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Wygłuszenie drzwi, bagażnika, nadkoli

<< < (3/8) > >>

k3nio:
Ja chcę mieć dobre audio ;p a seryjna instalacja jest na prawdę słaba.. w nowym vw t5 mam lepsze brzmienie xD
Po wygłuszeniu trzeba dodać jakiś głośniczek niskotonowy i na koniec może lepsze głośniki.
Chyba, że słaba jakość to wina niefabrycznej stacji multimedialnej.. jutro jestem umówiony na montaż fabrycznego radia :) i zobaczymy czy będzie jakaś zmiana

[ Dodano: 2012-09-13, 18:46 ]
Zwracam honor.. po montażu fabrycznego radia bez nawigacji zaczęły docierać do moich uszu przyjemne i czyste dźwięki wraz z niskimi tonami :D
O niebo lepsze to radio i przy nim chyba zostanę.. jeśli będą próbowali wcisnąć mi tą samą stacje multimedialną powiem, żeby sobie ją "gdzieś" wsadzili.

I teraz pytanie, da radę pod zwykłe fabryczne radio podpiąć subwoofer?

paff:
Jeszcze nie dotarł mój model, ale o wygłuszeniu już myślałem wcześniej. Każdy ma inne ucho, niektórym może i słoń nadepnął, ale w długie trasy, przy dużych prędkościach człowiek doceni wyciszenie. Aktualnie w octavii mam wytłumione tylko drzwi i bagażnik, efekt rewelacyjny, ale robiłem to po gwarancji, bo każdy fragment blachy jest oklejony i dostęp do niektórych kabli jest w związku z tym utrudniony (ale możliwy).

Czy ktoś już wygłuszał ix35? Co z nadkolami, wygłusza się je od środka? okleja się plastik ? Ciężko mi to sobie wyobrazić, ale faktycznie na jeździe próbnej wyraźnie słyszałem hałas od nawierzchni (no może lekki szum, ale to zależy co komu stanęło na uchu).

Jak ktoś z 3city będzie chętny na wygłuszanie, to deklaruję chęć do wspólnej akcji.

i Wesołych Świąt życzę

koszak:
Ja też chętnie bym wygłuszyl, ale zarówno nadkola, drzwi i komorę silnika. Niestety silnik 2.0 w połączeniu a automatyczną skrzynią biegów podczas przyspieszania do najcichszych nie należy. Jakby ktoś wiedział kto takie rzeczy robi o okolicach Opola i w promieniu powiedzmy 100km to proszę dać znać.

Arturro:
Pytanie kieruję do osób, które wytłumili swoje IX-y. Czy jest duża różnica po wytłumieniu? Co dokładnie wytłumiliście? Osobiście chciałbym wygłuszyć silnik bo od 3000obr on mnie już denerwuje, nie mówiąc o hałasie od opon:/ wtedy konieczne jest wytłumienie drzwi i nadkoli. Gdyby ktoś zdał relację z tego zabiegu oraz ewentualne koszta byłbym wdzięczny.
P.S.
Może ktoś zna fachowca ze Śląska, który zajmuje się tego typu pracami?

kkrzyss:
Ja zrobiłem w swoim samochodzie wygłuszenie samodzielnie, niestety nie mam na to dokumentacji zdjęciowej. Auto po wygłuszeniu drzwi jest znacznie cichsze i fabryczne głośniki nabrały bardzo dobrego brzmienia. Z całą odpowiedzialności polecam wykonanie wygłoszenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej