Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Wygłuszenie drzwi, bagażnika, nadkoli

(1/8) > >>

canion:
Czy ktoś z Was ogarnął już ten temat?  Tak sie rozejrzałem po problemie i wchodzi na to ze wygłuszenie podłogi bagażnika , nadkoli i drzwi jest celowe. Tym bardziej że fabryka nie zrobiła nic w tym  kierunku i w tych miejscach gola blacha..  Oprócz efektu wyciszenia w przypadku drzwi następuje wyraźna poprawa zamykania (zwiększa sie cieżar drzwi o ok 2 kg)  i już choćby tylko dlatego warto to zrobić.lepiej też brzmią głośniki w drzwiach.

Może ktoś ma sprawdzone audio centrum w Warszawie które zajmuje sie wyklejaniem wnętrza aut matami bitumicznymi? Niby w internecie kilka firm sie ogłasza ale może ktoś ma namiar na sprawdzoną?  
A może ktoś to robił sam w ix35?  Materiały do wyciszania są dostępne na alle. Z tym ze po przejrzeniu filmików instuktażowych na YT nie jest to chyba wcale takie proste. A już z pewnością nie przy pierwszym podejściu.  myślę  o wygłuszeniu drzwi , bagażnika i nadkoli przód/tył

jacek2:
Nie wiem po co tyle zachodu z tym wygłuszaniem, skoro mój ix jest bardzo cichy i nawet przez myśl mi nie przeszło aby go dodatkowo wygłuszać a zarazem i dociążać......

canion:
Cieszę sie że trafił Ci sie taki cichy egzemplarz.Nie wiem. może to kwestia opon  /jeżdze na standardowych które były w momencie zakupu/ . tak czy siak od strony bagażnika dochodzi zauważalny szum. Zresztą nie może być inaczej zważając na fakt że tam nie ma żadnego wygłuszenia blachy. Co do drzwi sprawa oczywiście dyskusyjna wygłuszac czy nie ale faktm jest zegłośniki grają lepiej a drzwi dzieki zwiększonej masie wreszcie zamykają sie jak w samochodzie. w każdym razie takie są opinię ludzi którzy wygłuszenie zrobili.

Stad pytanie. Gdzie w wawie można taką usługę zamówić?

ROTHMANS:

--- Cytat: "canion" ---Stad pytanie. Gdzie w wawie można taką usługę zamówić?
--- Koniec cytatu ---

Chcesz mogę dać Ci na prv. namiary do gościa, montowałem u niego audio i wygłuszałem wszystkie drzwi co do roboty nie mam żadnych zastrzeżeń
Pracuje na Okęciu

canion:
JAsne że tak. po to jest ten wątek. Dzięki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej