Forum > Getz
[Getz TB] Łożysko sprężarki klimy - wymiana
MktR:
To mam taką samą według numerów. Po VIN nr mojej sprężarki to 97701-1C150 i pasek 4PK wielorowkowy do klimy czyli by się zgadzało. Nie do końca się znam, tylko jakbyś mógł mi podać przykładową ofertę z allegro sprzęgła do Twojej sprężarki to byłbym wdzięczny.
ELETomek:
Może to to:
https://sklepcelcjusz.pl/home/701-sprzęgło-kompletne-halla-hs-hyundai-kia-4pk-123mm.html?search_query=hyundai&results=82
Ale nie podają do jakiego modelu hyundai.
I całkiem nie daleko od Kielc ;-)
MktR:
Dziękuję ELETomek, napiszę e-mail z nr vin może dostanę odpowiedź czy pasowałby do Getza. Znalazłem części z m.in właśnie tego sklepu Celcjusz do sprężarki Halla HS15, ale nigdzie nie jest wymieniony Getz np. https://allegro.pl/oferta/sprzeglo-kompletne-halla-hs-15-hyundai-4pk-8421627916 ,ale w modelach w opisie jest tylko Sonata, Elantra, Tucson. Numerów pasujących do Getza też brak.
--- Cytat: "robaszek127" ---Jak nie ma srzęgła do kupienia. Sam po wymianie tego łożyska znalazłem nie tylko na allegro całe jak i poszczególne częsci do sprzęgła sprężarki halla.
--- Koniec cytatu ---
Sprzęgło do kupienia jest, częsci są tylko nigdzie nie ma wzmianki, że pasuje do Getza 1.3 (jedynie do 1.5 crdi). Albo kiepski jestem w szukaniu, albo pod złą nazwą szukam. Jakbyś miał chwilę i mógł wysłać bo raczej sprężarkę mamy taką samą to byłbym Ci bardzo wdzięczny. A nie mam za bardzo czasu jak samochód zostanie rozebrany zamawiać części których nie jestem pewny i dopasowywać i w końcu wyjdzie, że żadne nie pasuje.
robaszek127:
To ja mam takie samo. Dla pewności trzeba by było zmierzyć wymiary ale raczej to samo. Jeśli cewka jest dobra można kupić samą część z łożyskiem będzie taniej niż cała kompletna. A najlepiej najpierw zdemontować stare i kupić wtedy nową.
W sobotę będę w domu to napiszę mniej więcej wymiary mojego sprzęgła czy to takie samo jak w aukcji.
MktR:
Dzięki, ale do soboty to mnie nic nie ratuje ponieważ na jutro jestem umówiony by ogarnąć temat. Mam podjechać do znajomego na spuszczenie czynnika i po naprawie ponowne nabicie. Niby 50zł zaśpiewał po znajomości ale czy faktycznie tyle weźmie. Dla mnie to dobrze bo nie będę się pchał w koszty, a zaraz po tym mam podjechać do mechanika, który zajmie się resztą, ma rozebrać tego samego dnia i zamówić części a w międzyczasie robić inne auto. Także jak rozbierze to wtedy będę wiedział co i jak a do soboty mam nadzieję już samochód mieć złożony i fajnie by było jakby z działającą klimą ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona