Forum > Getz

[Getz TB] Łożysko sprężarki klimy - wymiana

<< < (6/6)

ELETomek:
MktR masz jakieś info w sprawie tego sprzęgła?

MktR:
Ze sklepu Celcjusz dostałem informację, że rodzaj sprężarki się zgadza, ale po numerze VIN część nie pasuje do mojego modelu. I tutaj nie wiem, można zamówić i sprawdzić, ewentualnie odesłać ale to są koszty i czas.

Jutro będę wiedział co i jak pewnie późnym wieczorem jak mi mechanik rozbierze. Jeśli już to zamówię to: https://allegro.pl/oferta/sprzeglo-kompletne-halla-hs-15-hyundai-4pk-8421627916

Halla HS-15, 4PK, wymiary zewn. koła 128 i wymiary łożyska 35x52x20. Wszystko się zgadza, pasowałoby. Jeśli faktycznie sprzęgło będzie walnięte, a łożysko będzie takich wymiarów to zamówię. Najwyżej zwrócę jeśli nie będzie pasować.

Klimatyzacja spuszczona, zeszło 195g czynnika. Napełni mi jak wszystko będzie zrobione. Policzył 50zł wraz z napełnieniem więc bardzo tanio :)

MktR:
Właśnie jestem po wymianie łożyska. Wyniosło mnie to 85zł (45zł łożysko+40zł robocizna). Jutro jadę nabić klimatyzację. O sprzęgle mechanik mi nic nie wspominał, a mówiłem mu że jakby było coś z nim nie tak to wymieńmy komplet, więc chyba było ok.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej