Forum > Accent
Ile wam spalają Wasze bolidy :) ?
wlad:
--- Cytat: "chris.fm" ---wyszło mi w trasie 7,5 gazu(jaza oszczedna 90-100km/h). nie wiem czy to mozliwe.
--- Koniec cytatu ---
oczywiscie.przy oszczednej jezdzie na trasie mozna zmiescic sie bez problemu w 6l/100km benzyny-wiec 7,5 l gazu jest w sam raz.
e-gen:
--- Cytat: "wlad" ---
--- Cytat: "chris.fm" ---wyszło mi w trasie 7,5 gazu(jaza oszczedna 90-100km/h). nie wiem czy to mozliwe.
--- Koniec cytatu ---
oczywiscie.przy oszczednej jezdzie na trasie mozna zmiescic sie bez problemu w 6l/100km benzyny-wiec 7,5 l gazu jest w sam raz.
--- Koniec cytatu ---
Ja również potwierdzam (silnik 1.5 12v, opona 185) spalanie przy oszczędnej jeździe na LPG(sekwencja) 7,5 L/100km oraz 6 L na benzynie. Dynamiczna jazda (~140 km/h z częstym wyprzedzaniem) na LPG 9 L.
Mimix:
Ja ostatnio jechalem do rodziny (jazda z predkoscia niewieksza jak 110km/h) i zrobilem 197 km i pomyslalem ze zatankuje sprawdzic ile spalil samochod... zdziwilem sie bardzo, bo takiego wyniku nie udalo mi sie jeszcze osiagnac... weszlo 16 litrow gazu! tylko! :-) a po miescie robiac krotkie odcinki pali okolo 12-13 litrow gazu. Jak sie auto rozgrzeje, to juz przewaznie jestem na miejscu.
juukii:
e-gen
na Świadectwie homologacji mam wypunktowane tak:
reduktor - Tomasetto ; zawór gazowy - Lovato ; zbiornik litry ; wielozawór - tomasetto ; obudowa wielozaworu - GZWM ; zawór tankowania - Tomasetto ; przełącznik/centralka - OSCAR .
Instalacja zamontowana w marcu 2008 więc nie jest to stary trup. Ostatnio jak sprawdzałem w mieście to pali 12,5 litra. Nie wiem co zrobić żeby autko paliło tak jak innym - około 8/9 litrów w mieście. Za instalacje zapłaciłem 2.000 zł. Nie wiem ile pali na benzynie bo cały czas jeździ na gazie. Aż strach jechać na benz. jeśli by palił ponad 10 litrów w mieście :-(
Cien:
--- Cytat: "szumi" ---Witam u mnie coś dziwnego się stało otóż przed wycieciem katalizatora palił średnio 7 do 7,5 przy bucie miasto . teraz po wycieciu jakby zaczął palic wiecej bo wychodzi 7,5 do 8 but tez miasto . Czy to jest wogule mozliwe czy po prostu cos źle mierze .dodam że mam silnik 1,5 accent 1996 rok
--- Koniec cytatu ---
tak - bez kata moze palic wiecej
Nawigacja
[#] Następna strona