Forum > Accent
Ile wam spalają Wasze bolidy :) ?
kml:
--- Cytat: "juukii" ---Ostatnio jak sprawdzałem w mieście to pali 12,5 litra. Nie wiem co zrobić żeby autko paliło tak jak innym - około 8/9 litrów w mieście
--- Koniec cytatu ---
Przestać wierzyć w bajki. 9 litrów GAZU w mieście czy 1,5 z 99 roku ? BARDZO wątpie i dla zasady nie napiszę iż uważam to za praktycznie niemożliwe. Mając 1,3 w mieście pali do 10 ltirów benzyny i dla mnie to nie jest jakaś tragedia.
Jeżeli 12,5 litra gazu to dla Ciebie za dużo to albo spróbuj innego gazu albo pozostaje komunikacja miejska.
I na koniec: pojeżdzij co jakiś czas na benzynie żeby układ zasilania był nasmarowany.
IgoReCzeK:
--- Cytuj ---Ostatnio jak sprawdzałem w mieście to pali 12,5 litra
--- Koniec cytatu ---
Witam. Problem polega na tym, że silniki Hyundaia lubią więcej paliwa gdy są zimne, tak więc cykl miejski im nie służy szczególnie zimą. Rozbieżności w spalaniu liczonym na 100 km sięgają kilku litrów i jak obserwuje różne tematy dotyczące tej sprawy, to wygląda na to, że jest to niezłomna zasada, od której czasem tylko są odstępstwa. U mnie na benzynie wyglądało to tak: zapraszam do oględzin profilu zużycia paliwa Accenta umieszczony w moim podpisie. Pozdrawiam Igor.
Cien:
tak rozbieznosci sa duze, u mnie wyszlo od 7,5 (miasto ale bez korkow i oszczedny tryb jazdy, caly czas silnik cieply - krotkie przerwy) do 12 litrow korki i minus 20 na dworze
Zazwyczaj okolo 8 litrow przy obecnej temperaturze - dluzsze odcinki, do 10 litrow krotsze odcinki+korki - raczej oszczednie jadac.
adams502:
Mój accent 1.3 12V z 95roku pali teraz w okresie zimowym podczas jazdy po mieście (rano na zimnym silniku 25 min do pracy - 15km, po pracy na zimnym silniku to samo, po pracy też robię małe dystanse po mieście z większymi przerwami) maksymalnie 7,7l na 100 km (tankuje 95 na BP, jak tankowałem na Orlenie spalanie wynosiło 8,2l) w trasie niestety nie wiem :-|
Cien:
--- Cytat: "adams502" ---Mój accent 1.3 12V z 95roku pali teraz w okresie zimowym podczas jazdy po mieście (rano na zimnym silniku 25 min do pracy - 15km ..
--- Koniec cytatu ---
15 km to już są spore odcinki, a u mnei 3-5 km zazwyczaj, więc akurat ledwie co się nagrzeje a już staję. Więc przy postojach rzędu minimum 1-3 godz zwykle silnik stygnie do zera i tak z powrotem...
W tym przypadku nie ma sily musi palic wiecej, i to jest "jazda miejska" do tego korek czesto sie trafi ze 40 min jedzie sie 5 km - a nie 25 min 15 km. ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona