Autor Wątek: [i30 FD] zaparowane wnętrze, przewietrzanie kabiny  (Przeczytany 10870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

frutis8

• Gość
[i30 FD] zaparowane wnętrze, przewietrzanie kabiny
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Grudzień 2015, 14:50:40 »
arni, coś w tym może być. po otwarcie tylnej klapy czasem mam jakiś płyn w okolicach dolnej krawędzi bagażnika (próg przy zaczepie zamka klapy)

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Grudzień 2015, 20:23:28 »
Jeżeli masz możliwość to wstaw auto do ciepłego garażu, pootwieraj wszystkie drzwi, wywal dywaniki żeby wyschły. Jak auto się wysuszy to wszystko pozamykaj, jedź na ręczną myjnie i lej wodę na tył, potem szukaj nieszczelności, może po prostu klapa jest źle spasowana i podcieka uszczelka. Wiele może być przyczyn. Ja mogę opisać tylko co było u mnie. Jak był tylny pas wymieniany to pewnie zamknięcie też dostało w tyłek. Ja bym obstawiał uszczelkę klapy ale to tylko moje wymysły. Może cię to gdzieś w dobrym kierunku poprowadzi.

[ Dodano: 2015-12-06, 20:26 ]
A jakby kogoś interesował sposób na reanimację uszczelek, to najprościej wyciągnąć uszczelkę i wrzucić do ciepłego roztworu wody z mydłem na kilka minut. Podobno działa.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Grudzień 2015, 17:58:22 »
Ja miałem wilgotny dywanik w obu rogach w escorcie moim byłym, lanie wody nic nie dało :P Ale po ulewach zawsze były wilgotne. Siedziałem w bagażniku z latarką a szwagier lał szlaufem, k dostałem po ok 40 min. Pewnie blacharz przedobrzył...

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Grudzień 2015, 19:34:21 »
Bobekos, kolega Frutis8 napisał, że czasem ma jakiś płyn w okolicach zamka tylnej klapy, więc może być jakaś nieszczelność. Może uszczelka na szybie od wycieraczki? i tamtędy płyn się sączy?
Wewnątrz klapy i wycieka zamkiem?

Frutis8, we wnęce koła zapasowego masz sucho?

frutis8

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Grudzień 2015, 14:34:46 »
w ten "łikend" trochę pozaglądałem w różne miejsca karoserii, wnęka zapasu jest sucha. klapa ma trochę luzu na zamku, dociągnę trochę rygiel by szczelniej klapa dociskała do uszczelki