Forum > i30 FD

[i30 FD] zaparowane wnętrze, przewietrzanie kabiny

<< < (2/4) > >>

frutis8:
używałem pochłaniacza wilgoci ale niewiele do dało, koci żwirek może być lepszy. tak czy siak to nie jest rozwiązanie problemu. sprawdzę te kratki w boczkach i korki pod zapasem. zdejmę też kratkę przy przedniej szybie, może tam jest syf - samochód przez 5 lat stał po 8 godzin dziennie przy gruntowej drodze pod drzewami iglastymi, mogło się tego nazbierać

Clins299:
Jest wilgoć na dworze wiec nic na to nie poradzisz że Ci parują szyby. (możesz to zminimalizować nadmuchem na szybe..
Przede wszystkim zmień welurowe dywaniki na gumę bo w nich jest bardzo dużo wilgoci!
Aha normalne ze z tyłu jest najwięcej wilgoci bo tam jest najzimniej...

frutis8:
Clins299, wiem że jest wilgotno na zewnątrz, wiem też jak rozkładają się temperatury wewnątrz kabiny, piszę że nadmierna wilgoć pojawiła się po wymianie tylnego pasa pod zderzakiem (wcześniej tego nie było chociaż samochód stał pod chmurką). po dużych wahaniach temperatury dzień/noc nad ranem mam krople wody na przedniej szybie i parę na tylnej. nikt mi nie wmówi że to normalna sytuacja. dywaniki mam gumowe, czasem wrzucę pochłaniacz wilgoci ale nie pomaga. filtr kabinowy wymieniam raz/ dwa razy do roku więc. swojego czasu z wylotów powietrza śmierdziało stęchlizną (nie grzybem od klimy). może coś zdechło na podszybiu?  :mrgreen:

Clins299:
Umnie paruja tak samo raz wiecej raz mniej.
Ostatnio skrobałem szyby od srodka i nie robie z tego powodu jakichś problemów.

Trzeba czekać do wiosny hehe :)

frutis8:
będę robił problemy bo to jest nie do pomyślenia. w żadnym z poprzednich samochodów nigdy nie miałem sytuacji by ścierać wodę z szyb od środka. jeśli u Ciebie jest taka sytuacja jak u mnie (i nie miałeś bitego) to konstrukcyjnie coś jest zwalone w tym samochodzie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej