Forum > i30 FD

[i30 FD] zaparowane wnętrze, przewietrzanie kabiny

<< < (3/4) > >>

bobekos:
frutis8 chyba trafiłeś na zły egzemplarz a skoro był bity to może go źle złożyli...?

GRZECH:
Klimatyzacje masz sprawną? (nabitą, sprężarka działa?)

frutis8:
klimę sprawdzałem w ubiegłym roku - październik. troszkę dopompowali czynnika i "nasmarowali". w serwisie powiedzieli że taki ubytek po 5 latach to normalka. klima działa dobrze. co do tego nieodpowiedniego złożenia (przypominam że uderzony był tył) to otwory przewietrzania (te schowane w boczkach) są drożne a wnęka koła zapasowego jest sucha - czyli wszystko OK. muszę jedną rzecz sprawdzić, chwyt powietrza na podszybiu. podejrzewam że tam coś zostało zassane i wdmuchuje mi wilgoć do kabiny

mam jedno pytanie, jeśli coś zostałoby zassane przez wlot na podszybiu to przy wyjęciu filtra kabinowego to coś wpadłoby do środka (na dmuchawę) - chodzi mi o to, czy między wlotem powietrza pod szybą a filtrem kabiny są jakieś sitka?

GRZECH:
W ciągu roku klima/chłodnica mogła ulec awarii.

arni_23:
A ja kiedyś miałem taki problem ale w innym aucie.
Ford Focus 2001 Kombi.
Przerwany przewód spryskiwacza tylnej szyby i tył zaparowany.
Najdziwniejsze, że nieszczelność nie pojawiła się w najbardziej oczywistym miejscu, czyli w dukcie między klapą a karoserią, tylko pod podsufitką.
Ciekło sobie jak spryskiwałem tylną szybę.
Drugim razem, woda dostawała się między uszczelką pod relingiem dachowym i pięknie po dachu i słupku tylnym spływała w dół powodując mgłę wewnątrz pojazdu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej