Forum > Accent

Accent 1995-problemy z odpalaniem

<< < (4/11) > >>

krawiol:
no i moja landryna pojechała do mechanika i postawił diagnozę - akumulator na śmietnik. kupiłem nowy i od tygodnia jeździ accencik. Podobno w aku robiło się zwarcie i raz działał raz nie.

kml:
krawiol, no i dobrze, że tylko tyle ;)

czinuk:
siemka, no to i ja sie podlacze do temaciku, mam pytanko gdyz mam maly problem z autem, a w sumie z odpalaniem silnika gdy jest cieple, np. przejade nim z 5 km lub wiecej tak ze jest rozgrzane, wylacze go na 10min i niemoge odpalic wtedy zaczyna sie krecenie z 5 6 razy i jest szansa ze zastartuje ale i to niezawsze, na pych zawsze startuje, a gdy jest zimny pali na dotyk, jak myslicie drodzy forumowicze co to moze byc, wymienilem swiece, z kumplem rozmawialem mowil ze moze to cewka? ktora moze miec jakis czujnik ktory przy rozgrzanym silniku niedaje wystarczajacej ilosci pradu na przewody WN i na swiece przy starcie silnika, czasem niema problemu i startuje za kazdym razem jak by nigdy nic,ok pozdrawiam z prosba o odp. :cry:

kml:
czinuk, a może warto pod kompa się wpiąć i ew błędy sprawdzić ?

BLOONDYN:
W bezpośredniej okolicy termostatu, na wylocie chłodziwa z bloku do chłodnicy.
W zależności od wersji, mogą być 2 czujniki (jeden od przodu bloku - to nie ten), albo jeden z dwoma kabelkami. Chodzi o to, że jeden czujnik daje sygnał na wskaźnik na desce, a drugi do sterownika. Szukasz tego drugiego. Najprawdopodobniej brak styku ;-)
Albo czujnik położenia wału który po nagrzaniu od silnika nie daje sygnału odnośnie położenia tłoków ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej