Forum > Accent
Accent 1995-problemy z odpalaniem
czinuk:
kml. siemka no to tez myslalem o kompie ale niewiem nawet czy ja go mam?? gdyz pare osob mi powiedzialo ze ja niemam kompa, a jesli mial bym go miec to gdzie on sie znajduje?? a i gdzie jest ta wtyczka do ktorej sie podlacza??
bloondyn. siemka spoko spoko a gdzie znajduje sie ten drugi z dwoma kabelkami ktorego szukam :-/ ??
i gdzie znajduje sie ten czujnik polozenia walu?? i czy to jest ten czujnik tzw. halla??
dzieki no i ide popatrzec pod maske
BLOONDYN:
Nie chce mi sie do garażu teraz iść ale u mnie są osobno dwa czujniki w układzie chłodzenia ( jeden właczajacy wentylator i na deske, a drugi do sterownika - osobiście go widziałem , a mnie siadł ten pierwszy i nie wyłączał wiatraka. )
Komputera nie mamy tylko sterowanie dlatego można podłączyć je do kompa na diagnostykę ( choć nie zawsze to pomoże ;-)
Czujnik połozenia wału i czujnik Halla to to samo ;-) Jak zwał tak zwał
czinuk:
siemka tak wiec bylem sprawdzilem jest sa dwa czujniki praktycznie na termostacie, jeden ma jeden kabelek to jest ten ponizej ten powyzej czyli drugi ma dwa kabelki jak go odlaczylem wlaczyl mi sie wentylator, awiec podotykalem te styki itp. ale pytanie moje jest takie ze jakie one maja zadanie te czujniki w stosunku do odpalania silnika?? i drugie pytanie : gdzie jest ten czujnik halla i jak on wyglada mniej wiecej?? ok dzieki pozdrawiam ;-)
BartBartez:
--- Cytat: "BLOONDYN" ---Czujnik połozenia wału i czujnik Halla to to samo
--- Koniec cytatu ---
Czujnik położenia wału znajduje się w bloku.
Czujnik Halla w aparacie zapłonowym. Auto ma czujnik Halla lub czujnik położenia wałka rozrządu niezależnie od czujnika położenia wału korbowego.
Jak widać czujnik Halla, a czujnik położenia wału to nie to samo
BLOONDYN:
Masz rację że zamiast czujnika położenia wału moze być czujnik położenia wałka rozrządu- mój błąd :-P Fakt jest taki ze jest albo jeden albo drugi :-P
Czujnik do sterowania z układu chłodzenia daje sygnał odnosnie temperatury silnika i gdy sie zepsuje wzrasta zużycie paliwa ,a na ciepło po prostu sie zalewa paliwem i nie odpala bo wtryski dają większa ilość paliwa jak na "ssaniu"
Gdy pokręcisz kilka razy i nie odpali weż wykręć świecę i zobacz czy jest mokra z paliwa jeśli tak to może to być ten czujnik ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona