Forum > i30 FD
[i30 FD] Problem z EGR? brak mocy, obroty do 3000/min
arni_23:
--- Cytat: "lighthammer" ---Kilka tygodni temu kupiłem i30 1.6 CRDI 90KM i miałem podobnie. Mój model ma DPF i to właśnie jego zapchanie powodowało, że obroty dochodziły max do 3000/min. Po jakimś czasie włączył się także check engine. Pomogło usunięcie DPF za jakieś 600 zł.
--- Koniec cytatu ---
a nie taniej było włączyć procedurę dopalania DPF?
Ania_Hyundaii30:
Wyczyściłam sitko w ssaku.
Zapchane było szlamem...w ssaku też trochę syfu, wyczyścili mi też ssak.
Dalej auto gasło i check engine.
Pomogło wyczyszczenie EGR. Mimo tego iż podobno nie był aż taki brudny. Od tamtej pory wszystko ok. Nie tankuje już na BP :)
kosmos2011:
Sprzedawca paliwa nie ma tu nic do rzeczy.
Problem zatykającego się filtra paliwa w zbiorniku paliwa dotyczy wszystkich modeli marek Kia/ Hyundai napędzanych olejem napędowym.
Nabuknedasar:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Sprzedawca paliwa nie ma tu nic do rzeczy.
Problem zatykającego się filtra paliwa w zbiorniku paliwa dotyczy wszystkich modeli marek Kia/ Hyundai napędzanych olejem napędowym.
--- Koniec cytatu ---
Polecam ON premium, najlepiej Lotos/Circle. Na pierwszy rzut oka nie czuć różnicy, ale tankuję teraz tylko tam i tylko lepszy ON, sitko czyszczę raz na dwa lata profilaktycznie, choć w zasadzie nie ma z czego. A różnica w osiągach - tylko zauważalna na Niemieckich autostradach powyżej 160km/h
Szupek:
kosmos2011, hyundai też ma historię z sitkiem? głównie na forach kia widziałem posty dotyczące ceeda, myślałem, że i30 ma inną konstrukcję. Jak to jest?
Nawigacja
[#] Następna strona