Forum > i30 FD

[i30 FD] Problem z EGR? brak mocy, obroty do 3000/min

<< < (5/6) > >>

Clins299:
Szupek 3 posty wyżej kosmos odpowiedział na Twoje pytanie...
Ja tankuje na BP własnie i zrobiłem 52 tys. i tylko raz filtr w komorze silnika wymieniałem do baku nie patrzyłem. Na aktualnym mam 20tys. (założyłem orginalny albo boscha już nie pamiętam)  i nic się nie dzieje.
Jak leje do baku to zazwyczaj za 100, 150,albo 200zł i schodzę do rezerwy a nie zera...
Na razie nie miałem z tym problemu a filtr w komorze silnika wymieniłem po 30 tys. od zakupu.

Szupek:
Pytam, bo u mnie przez 240 tys. żadne sitko nie było wymieniane w zbiorniku,

marcinq26:
A ja w swoim i30 1.6 CRDi tez miałem problemy z mocą przez właśnie EGR, (lekko uchylony)
zaślepienie i wyłączenie programowo EGR pomogło. Teraz auto nawet lepiej sie zbiera, nie ma tzw. turbo dziury.

markar74:
Witajcie. Wczoraj obroty max. 3000, przeczytałem ten wątek i postawiłem na konieczność "wypalenia" filtra PDF. Dzisiaj rano co prawda dolegliwości z obrotami nie było, ale pojechałem w 60km trasę z obrotami powyżej 2000 i chyba DPFa "wypaliłem" chociaż nie zaobserwowałem w czasie jazdy jakichś nietypowych zachowań samochodu. W każdym bądź razie jest wszystko OK  :)

robaszek127:

--- Cytat: markar74 w 25 Kwiecień 2024, 10:43:23 ---ale pojechałem w 60km trasę z obrotami powyżej 2000 i chyba DPFa "wypaliłem" chociaż nie zaobserwowałem w czasie jazdy jakichś nietypowych zachowań samochodu.
--- Koniec cytatu ---
To nie masz nawet aplikacji na telefon by pokazywało kiedy wypalanie następuje? Przecież to podstawa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej