Musiał bym klnąc ktoś wydrukował fakturę za serwis która wsadziłem na forum ( właśnie usunąłem to ) i wykorzystywał ja w serwis w Mysłowicach.
Dziś dostane nazwisko tej osoby i kieruje sprawę do odpowiednich władz.
Mogę podesłać na pw moje dane.
Ustalając przez telefon termin przeglądu padła kwota 600zł brutto. Wydrukowałem, pokazałem, czy aby nie zaszła pomyłka (to samo auto) - twój 440zł. Wytłumaczył skąd kwoty i wszystko OK (mogłem zrobić ten przegląd za około 500zł, zrobiłem za 800zł - nie chodziło o pieniądze, tylko o to, czy pracownik nie pomylił wyceny).
Twoja FV Łukaszu jest bliska nieczytelności (z racji rozdzielczości), nie posługiwałem się nią jako jej właściciel.
Mógłbym wstawić swoją FV, wolałem napisać dokładnie co zrobiono i ile wyszło. Informacja dla czytających, nie dla mnie (btw możecie z niej korzystać do woli).
PS. Teraz to ja mam ochotę pojechać do serwisu i porozmawiać z konkretną osobą - zapewne z notorycznie brakującego czasu tego nie zrobię.
Co do oleju: padła taka propozycja ze strony serwisu wraz z podaniem ceny (nieznacznie wyższa od 5W40 - 227zł -, można używać w ix20). Zdecydowałem się impulsywnie, nigdy nie jeździłem na 5W30.
Nie wiem jakim olejem było zalane auto jako nowe. Stary olej na bagnecie nie miał już słomkowej barwy (daleko do słomkowej).
Subiektywnie porównując stary olej (12000km) do nowego: silnik do 150km/h pracuje ciszej, wrażenie, że lżej pracuje. Zniknął problem lekkiego przyduszenia przy 1800obr na zimnym silniku (ale też temp na zewnątrz podskoczyła rano o jakieś 5 stopni). Zużycie paliwa powinno być mniejsze, ale w cuda nie wierzę (w laboratorium pewnie tak).
Co do temp pracy oleju: nie mieszkam w Egipcie, ani w W-wie (korki w upałach), nie hamuję silnikiem z 80km/h na 2 bieg, nie kręcę auta powyżej 5000obr - to olej zalecany przez hyuandaia do tego modelu.