Forum > Matrix / ix20
[ix20] Przeglądy w ix20
rekin323:
--- Cytat: "endriu" ---No i jestem po trzecim przeglądzie gwarancyjnym wymieniono standardowo to co trzeba przy 3 + odgrzybianie klimatyzacji i wyszło razem 540 zł.
--- Koniec cytatu ---
Jednak da się utrzymać koszty w ryzach ;-)
Co do mojego auta to jeszcze nie robiłem odgrzybiania, ale po każdej zimie marzec- początek kwietnia sam wymieniam filtr kabinowy żeby pyłków nie wdychać.
ps. powiedz jak twoje klocki ile % przy jakim przebiegu robiłeś przegląd bo pamiętając naszą akcje fabryczną na hamulec ręczny zastanawiam się czy klocki tył wytrzymają tyle co przód ( wg. fizyki 60% mocniej hamuje przód, a 40 % tył )
endriu:
Nie wiem ile % klocki są zużyte bo mnie nie informowali ale wiem że w naszych autach klocki zużywają się tak samo przód jak i tył ponieważ mamy elektroniczny rozdział siły hamowania .
A co się tyczy przebiegu to mam 28000 km .
ph71:
--- Cytat: "endriu" ---... ale wiem że w naszych autach klocki zużywają się tak samo przód jak i tył ponieważ mamy elektroniczny rozdział siły hamowania
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie. EBD wyrównuje (rozkłada) siłę hamowania na obie osie, to fakt. Ale skutkuje to przy zrównoważonym hamowaniu systemu często szybszym zużyciem klocków ( i tarcz) z tyłu a nie z przodu, ponieważ tylnie są mniejsze od tych na przedniej osi.
Przerabiałem ten temat już dwukrotnie w innych autach z EBD i tarczami na obu osiach.
pike69:
Mam pytanie do "rekin323:
Napisałeś "sam wymieniam filtr kabinowy". Jestem świeżym użytkownikiem ix20. Czy mógłbyś mi podpowiedzieć gdzie jest filtr przeciwpyłkowy i jak się do niego dobrać?
jack55:
Tutaj jest wszystko pięknie pokazane ;-)
https://www.mann-hummel.com/online-catalog/media/einbauanleitung/HBSgILZ3.pdf
Nawigacja
[#] Następna strona