Forum > Matrix / ix20

[ix20] Przeglądy w ix20

<< < (11/26) > >>

lagren:
I jestem po pierwszym przeglądzie.

1.6 125KM Beznzyna
Autokopex Mysłowice, obsługa miła, rzeczowa - polecam.

Wszystkie materiały serwisu.
Koszt 793zł brutto bez kilku złotych (na olej i odgrzybianie rabat z własnej woli).

Zrobiono:
- Wymiana oleju na Helixa 5w30 (na życzenie, norma to 5W40)
- Wymiana uszczelki korka miski oleju
- Wymiana filtru oleju
- Wymiana filtru klimatyzacji (na życzenie)
- Odgrzybianie układu klimatyzacji (na życzenie)
- Zdjęcie kół, czyszczenie hamulców (na życzenie)
- Regulacja maski (przód) (na życzenie)
- Naprawa zaczepu osłony przedniego koła (na życzenie)
- Naprawa uszczelki szyby bocznej (na życzenie)
- Dokładnie umyte auto
- Podpięcie pod komputer - test (bez aktualizacji)
- Sprawdzenie stanu powłoki lakierniczej
- Naprawa hamulca ręcznego (prowadnice chyba)

Odnośnie Naprawa hamulca ręcznego (prowadnice chyba) - nie miałem problemów z ham. ręcznym. Pan przy odbiorze poinformował, że jest mała akcja, wymieniają "coś ... chyba jakieś prowadnice" - zrobili proforma. Jeśli ktoś ma problemy z ręcznym - pytać w serwisie.

Koszta powinny wynosić około max 570zl z materiałami serwisu, reszta (filtr klimy, odbrzybianie etc) na życzenie. Z własnym olejem - poniżej 400zł.

Rozmawiałem telefonicznie z serwisem z Dąbrowy Górniczej (mieszkam 500m dalej) - koszt 500-700zł w zależności od stanu filtru powietrza i klimy.

pozdrawiam

sense:

--- Cytat: "lagren" ---
- Wymiana oleju na Helixa 5w30 (na życzenie, norma to 5W40)
--- Koniec cytatu ---

A czemu zmieniłeś na 5W30, szczególnie przed sezonem letnim?

lukasz.zst:
Musiał bym klnąc ktoś wydrukował fakturę za serwis  która wsadziłem na forum ( właśnie usunąłem to ) i wykorzystywał ja w serwis w Mysłowicach.
Dziś dostane nazwisko tej osoby i kieruje sprawę do odpowiednich władz.

Auta jeszcze mego nie mam , chciałem wkleić wszytko co będę mieć ale w takiej sytuacji niema sensu to robić

beazee:
lukasz.zst, sam pozwoliłeś na jej wykorzystanie w ten sposób nie zasłaniając choćby nazwy serwisu... a że ktoś posunał się aż do drukowania czyichś faktur to już inna bajka.

Zamierzasz pozwać daną osobę z powództwa cywilnego? I z jakiego artykułu?

[ Dodano: 2013-04-11, 16:02 ]

--- Cytat: "sense" ---A czemu zmieniłeś na 5W30, szczególnie przed sezonem letnim?
--- Koniec cytatu ---

że bardziej rzadki i obniży spalanie?

rekin323:
Do wszystkich klubowiczów i posiadaczy w tym lukasz.zst

Myślę ze powyższa zasada umieszczania rachunków kopii pozycji bez danych osobowych za serwis naszych aut to JEDYNY SPOSÓB NA NIEUCZCIWE SERWISY dobrze wszyscy wiemy ze w roku2012/2013 sieć dealerska została przebudowana i w kolejnych latach szykuję się podobna rewolucja wiec nadal są nieuczciwe serwisy nawet w ASO i jak mam być uczciwy lojalnym wobec Hyundaia  a mamy Gwarancje na 5lat do 2017.
Mowie I TAK I NIE dealerom którzy zawyżają rachunki klientom którzy przyjechali z własnym olejem dopisując zawsze na fakturze 1opakowanie zmywacza za 19-23zł to niech zwrócą bo nawet  czyszcząc 4 tarcze całego nie zużyjesz. :shock:

A grzechów głównych jest więcej 7, ja przytoczyłem jeden.

Naprawdę tylko jak postaramy wymieniać trafne i te mniej spostrzeżenia to możemy być zadowoleni z naszych aut i w końcu albo na 1-szym miejscu z obsługi Aso. ( w tym te nie komfortowe zawieszenie !!!) za tydzień opony letnie+15stopni na zewnątrz a dalej jak stuka puka to ostatni dzwonek do 40.000km aby coś poprawić!!!!

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej