Forum > Matrix / ix20

[ix20] Przeglądy w ix20

<< < (21/26) > >>

ph71:

--- Cytat: "endriu" ---Posprawdzajcie sobie na głównej stronie hyundai.pl o serwisach , w Poznaniu są zmiany znikły od tego roku 2 serwisy autoryzowane .
--- Koniec cytatu ---

Ale dwie inne firmy rozwinęły skrzydła, więc per saldo mamy względną równowagę  ;-)
Szkoda tylko tej mniejszej z dwóch, które utraciły homologację producenta. Pozostaje jako serwis niezależny marki Hyundai.

Multila:

--- Cytat: "wojbur" ---... ostateczny koszt poniżej 400 zł.
--- Koniec cytatu ---

Rewelacyjna cena!  :mrgreen:  Ja jestem dopiero przed pierwszym przeglądem, ale jestem prawie pewna, że zedrą ze mnie pewnie około 700 stówek  :-?  Wysłałam zapytanie ofertowe do Kielc i Buska Zdroju (tam mam najbliżej) i zobaczymy ile sobie zażyczą.
Czy ktoś z Was wykonywał ostatnio pierwszy przegląd? Przydałyby się jakieś aktualne stawki z tego roku. Zawsze warto gdzieś podjechać, jeśli różnica w cenie jest znacząca  ;-)

wojbur:
Pierwsze co zrób to kup olej we własnym zakresie - na początek to jakieś 80-100 zł taniej. Potem wejdż na stronę Hyundai Polska i znadż namiary na dealerów - tych, do których dojazd jest dla Ciebie akceptowalny. Potem dzwonisz/piszesz maila z prośbą o kosztorys, wybierasz najkorzystniejszą opcję. U mnie wyszło na to, że salon gdzie samochód był kupowany zaproponował najlepszą cenę - dealer z Rybnika o 10 zł drożej i miałbym bliżej niby, ale wkurzyli mnie sprawą wymiany kół i schrzanionej naprawy tpms więc ich olałem.

Dider:
Wojbur,  to gdzie byłeś  na przeglądzie?

jack55:

--- Cytat: "wojbur" ---Pierwsze co zrób to kup olej we własnym zakresie - na początek to jakieś 80-100 zł taniej.
--- Koniec cytatu ---

Jest jeden problem i wększość ASO Hyundaia o tym nie informuje.Teoretycznie można przywieść na przegląd gwarancyjny swój własny olej ale jeżeli wystąpi usterka silnika to dealer może zrzucić całą winę na Nas i odstąpić od gwarancji na naprawę.Wiąże się to z tym, że dajemy swój olej który wg. Hyundai Polska jest niewiadomego pochodzenia i w chwili gdy wystąpi usterka silnika  dealer pobiera jego próbkę i wysyła do analizy czy aby jest on zgodny z zaleceniami producenta i czy spełniał wszystkie wymagania producenta- także nie jest tak różowo w tej kwestii jak pisze Kolega.Jeżeli po analizie gwarant stwierdzi ,że olej nie spełniał swoich norm z darmowej naprawy nici :-(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej