Forum > Matrix / ix20

[ix20] Przeglądy w ix20

<< < (22/26) > >>

wojbur:
Znasz taki przypadek z autopsji? Kupuję w pewnym żródle olej, gdzie nie mają marży 200%, jak chcą to niech sobie go badają, ale stracą ładnych kilka stówek na koszt opinii rzeczoznawcy. W serwisie nie robią problemów pod warunkiem że olej spełnia wymagania producenta i jest w fabrycznym opakowaniu.

apikus:
wojbur, zgadzam sie z Tobą. Ja tez zawsze przywożę swój olej na wymianę i nikt nie robi z tego powodu, zadnych problemów. Ma być zgodny ze specyfikacją i tyle. Dbam tylko o to, aby filtr był Mobisa.

jack55:

--- Cytat: "wojbur" --- Kupuję w pewnym żródle olej, gdzie nie mają marży 200%, jak chcą to niech sobie go badają, ale stracą ładnych kilka stówek na koszt opinii rzeczoznawcy. W serwisie nie robią problemów pod warunkiem że olej spełnia wymagania producenta i jest w fabrycznym opakowaniu.
--- Koniec cytatu ---

Nie pisałem ,że serwisy robią jakieś problemy co do wlewania oleju który sami przywieziemy ;-)
Pisałem o tym, że  ASO Hyundaia każdy inny olej niż ten który sami wlewają traktują jako olej z niepewnego zródła i tutaj właśnie jest haczyk.Nie ma znaczenia gdzie go kupiłeś , np. na stacji benzynowej czy w hipermarkecie
Możesz przywiezć swój  olej takiej samej marki i tej samej klasy lepkości identyczny
jaki wlewa serwis a i tak w razie usterki silnika masz po gwarancji.
Radzę Kolego dopytać o szczegóły w swoim serwisie a wtedy się przekonasz, że niestety Ja mam rację ;-)

Dider:

--- Cytat: "apikus" ---Dbam tylko o to, aby filtr był Mobisa.
--- Koniec cytatu ---

A to ma jakieś znaczenie?

Milionik:
Ja miałem przegląd za darmo, wytargowałem go przy kupnie mojego ix

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej