Forum > Accent

Sonda lambda

<< < (4/6) > >>

marianurbanczyk:
kolego tam Ci się w tych kołach nic nie ułoży może po przejechaniu paru tysięcy się dotrą i tyle, ale to jest bzdura w tylnych kołach masz regulatory popuszczasz linkę ręcznego i rozkręcasz je do momentu aż zacznie ci delikatnie blokować bęben, wtedy dopiero regulujesz linką z ręcznego, regulacja linką nie ma wpływu na moc hamowania poszczególnego koła każde koło regulujesz z osobna na poluzowanej lince potem dopiero podciągasz linke.Te rozpieracze lubią się zapiekać dlatego trzeba to dobrze poczyścić i wyeregulować.
A co do elektoniki to zauważyłem ze ciężko o dobrego elektomechanika. Jak ja pojechałem to próbowali mi wcisnąć kit że mam uszkodzone podgrzewanie sondy lambda i ze wymienili kabel, noramalnie bajka jak nic jak spytałem który to nie umieli odpowiedzieć, wkońcu zapłaciłemm tylko za podpiecie do kompa. Brak słów.

Kris_DG:
Nie chce mi sie juz z nimi szarpac osobiscie wiec zadzownilem do perfect service w warszawie. Mila pani powiedziala ze niestety nie odpowiadaja za swoich klientow aczkolwiek postara sie mi pomoc jako czynnik ludzki. Musze tylko napisac jej maila opisac problem a ona sie z nimi skontaktuje jesli to nie pomoze to UOKiK. pozdrawiam

doman76:
Jakby nie było każdy powinien dbać o wizerunek swojej marki, jeśli na warsztat będą wpływać skargi to watpie żeby nie stracił szyldu perfect service.

Vanitum:
Przygotuj pismo, gdzie dokładnie opiszesz jak auto zachowywało się przed postawieniem na warsztacie, co miało być zrobione, co zrobili i co jest nie tak. Opisuj jak najdokładniej. Możesz wskazać jaka jest instalacja gazowa w samochodzie, żeby wykazać błędy szefa. Nie wiem czy dobrze powoływać się na mechanika który ci powiedział, że szef kazał ta sondę wymienić, bo na pewno przy kolejnej wizycie będzie ci wmawiał że nic takiego nie mówił.

Na koniec ładnie napisz że wzywasz ich do usunięcia na ich koszt w terminie 7 dni wcześniej wymienionych usterek oraz o poinformowanie telefonicznie kiedy masz dostarczyć im samochód. Dopisz też że w przypadku nie wykonania naprawy w wymienionym terminie, zmuszony będziesz dokonać naprawy w innym warsztacie na ich koszt.

po zrobieniu samochodu w innym warsztacie, piszesz wezwanie do zapłaty wg. tego wzoru
proponuje również termin 7 góra 14 dniowy.

Kris_DG:
Wiesz co ja juz sie umowilem na zrobienie tego w piatek z mechanikiem aso. Boje sie im oddac auto bo tak namieszaja ze potem to nawet on nie dojdzie.
Mysle ze skoro to jest sonda uniwersalna to niech sobie ja wezmą wsadzą komu innemu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej