Forum > i30 GD
Światła pozycyjne / LEd / Automatyczne
piwi:
Andrzeju, gdy świecą się same dzienne to właśnie tak ma być, że żadne inne zewnętrzne światła pojazdu się nie świecą.
Rzecz w tym, że w i30 z 2012 roku (i 2013 pewnie też) po włączeniu pozycyjnych światła dzienne gasły. W i30 z najnowszej produkcji światła dzienne gasną dopiero po włączeniu świateł mijania (czyli mogą świecić razem z pozycyjnymi).
W gruncie rzeczy jednak mimo kilku nieporozumień w tym temacie jedno jest pewne i o tym mówiłem od samego początku - przy włączonych światłach mijania światła dzienne nie mogą i nie mają prawa się świecić.
WebTom:
Dokładnie, nie mogą i nie świecą, chodziło mi jedynie o pozycje. :) Ale z drugiej strony w nowych megane LEDy wcale nie przygasają po włączeniu mijania i jest to zrobione fabrycznie. Jak to przeszło homologacje to ja nie wiem. Chociaż widziałem też egzemplarze, w których światła przygasały. Ciekawe od czego to zależy, może w końcu poprawili.
Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli jest ostatnią w wątku. Usunięcie cytatu. tekla
dario_79:
Jeśli ledy dzienne nie są zintegrowane z lampą gdzie jest cały zestaw (krótkie, długie, kierunki) to nie muszą przygasać. Nic w tym nadzwyczajnego. Jeśli byłyby razem to kierunki byłyby slabowidoczne przy dość jasnym ledzie.
piwi:
Ja dalej twierdzę ze DRL nie mogą świecić z mijania. Przepisy się nie zmieniły.
dario_79:
To zatrudnij się w policji, lap wszystkich, którym fabrycznie tak światła działają i wlepiaj mandaty. Zacznij od policji, bo oni jeżdżą Kia, gdzie właśnie tak świecą. OK?
Nawigacja
[#] Następna strona