Forum > i30 GD

Światła pozycyjne / LEd / Automatyczne

(1/25) > >>

WebTom:
Nie wiem czy była już gdzieś o tym mowa, ale mam następujące pytanie. Dlaczego w nowym I30 wraz ze światłami pozycyjnymi świecą światła do jazdy dziennej? Mówię o sytuacji, gdy silnik jest włączony. Jak dotąd w każdym innym nowym aucie gdy włączyłem pozycje dzienne się wyłączały.

dario_79:
To nic, w niektórych autach, np kia tam ledy świecą cały czas. To jest jeszcze głupsze. No tak jest po prostu. Zastanawiałem się nawet przeprogramować to (i kilka innych rzeczy) ale bez programu diagnostycznego niestety nic narazie nie dam rady zrobic. Oczywiście jak ktoś będzie mi tu pisał o gwarancji - mam gdzieś gwarancję. Co by się w aucie nie stało, to zawsze wina właściciela. Już to przerabiałem. Na szczęście jeszcze nie na hultaju, choć niepodziankę miałem zaraz po wyjechaniu z salonu. :)

WebTom:
Aha, no cóż dziwne. Zwykle jak święcą nawet po włączeniu mijania, to zauważ, że świecą delikatniej, a tu cały czas mają takie samo natężenie. Pierwszy raz widzę taką opcje, no ale widocznie tak ma być. Dzięki za odpowiedź. :)

dario_79:
Owszem, przygasają ale tylko wtedy gdy dzienne ledy są umieszczone w przy kierunkowskazach. I przyciemniające się wtedy żeby były widoczne kierunkowskazy. W i30 ledy nie są na poziomie kierunków wiec je nie "tłumią". 😏

piwi:
Witam,
Prawdę mówiąc jestem w ciężkim szoku po tym co piszecie. U mnie LEDy (dzienne) wyłączają się już po włączeniu świateł postojowych i tak jest prawidłowo i zgodnie z przepisami. Nie rozumiem jak u Was może być inaczej? Przecież policja za takie coś spokojnie dowód zabierze. W i30 nie ma czegoś takiego jak np w kia Ceed gdzie pasek LED ma homologacje na dzienne i na postojówki. W trybie postojówek świeci z ograniczoną mocą. Ale bez homologacji nie ma opcji żeby było tak jak piszecie.  :shock:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej