Forum > i30 GD

Światła pozycyjne / LEd / Automatyczne

<< < (5/25) > >>

piwi:
Po prostu się nie upieraj bo nie masz racji kolego. I nie spinaj się już. A jak już chcesz to udowodnij że dzienne świecą z mijania. W KIA Ceed napewno tego nie znajdziesz. Nigdzie nie znajdziesz.

dario_79:
Spinam się, bo okularów mi nie potrzeba. Jeżdżę w zaopatrzeniu całymi dniami i widzę. Ok, kijankom się przyglądnę, ale na pewno widziałem takie. Ale np w toyocie auris swiecą razem. I co? Będziesz wszystkim kazał iść to zmienić? Tak zrobił producent i już.

piwi:
W Aurisie przygasają bo są w lampie zespolonej. Sam o tym napisałeś i to jest fakt. W niektórych Mercedesach (chyba E klasa) są DRL w zderzaku i również przygasają i służą jako pozycyjne. Moim zdaniem nie znajdziesz auta w którym DRL świecą pełną mocą razem z mijania (niezależnie czy DRL są w jednym kloszu z mijania czy nie). To co będziesz widział to zawsze będzie świecenie na pól gwizdka (czy nawet 30 procent mocy) czyli w formie homologowanych pozycyjnych. Dlaczego DRL nie mogą świecić razrm z mijania? Bo to są światła stworzone po to aby być bardzo dobrze widocznym za dnia, czyli świecą we wszystkich kierunkach i moc teź jest dosyć duża i barwa biała bardziej widoczna. Teraz wyobraź sobie co te światła powodowałyby w nocy. Owszem idzie takie coś spotkać ale to tylko tanie samoróbki źle zamontowane i bez modułu wyłączającego. Oślepia jak cholera a policja dowody zabiera.

WebTom:
Dałbym się pokroić, że coś takiego występowało w megane/fluence, a chyba i w scenicu. A nawet jak przygasały, to nadal zbyt słabo, bo po zmorku były denerwujące. Jednak temat dotyczył i30 i myślę, że wszystko już jasne.

piwi:
Owszem. W Megane/Fluence światła dzienne przygasają i stają się pozycyjnymi. :) a rażą (takie sprawiają wrażenie) gdyż są dosyć niebieskie i kontrastują się z żółtym światłem mijania. Ale przyciemniają się na sto procent, wystarczy poszukać w internecie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej