Forum > Sonata

[Sonata] Sprężyny Jamex - 40 mm

<< < (8/15) > >>

IgoReCzeK:

--- Cytat: "o*La" ---jaki może być koszt sprężyn 40 mm np Jamexa
--- Koniec cytatu ---

Witam. Zanim o kosztach, to chciałem Cię poinformować, że samochód stanie się dużo twardszy i nie wiem, czy jesteś na to przygotowana? W jeździe miejskiej nie bardzo sprawdzają się takie rozwiązania, nie żebym chciał Cię odwodzić od pomysłu, bo może masz sportowy pazur i lubisz się ścigać po mieście na skrzyżowaniach ( jest czym ). Chcę tylko zasygnalizować o tym, co może Cię później ewentualnie niemile zaskoczyć. Jeśli masz podejrzenie, że sprężyny nie są oryginalne, to poszukałbym coś oryginalnego dedykowanego konkretnie do Twojego samochodu. Sprężyny Jamex w zależności od modelu samochodu do jakiego są przeznaczone kształtują się w cenie od 393 PLN do 470 PLN za komplet. Pozdrawiam Igor.

o*La:
Jestem przygotowana na wszystkie "niedogoności" z tym związane 8-) Szczerze mówiąc to jestem przyzwyczajona do sportowego i na prawdę twardego zawieszenia bo czasami siadam za sterami takiego sportowego cacka. Jeśli chodzi konkretnie o Sonatę to wiem, że z założenia ten samochód ma być miękki, wygodny itd. ale na tym zawieszeniu w zakretach przy wyższej prędkości czuć pływanie i nie jest to komfortowe, dlatego chciałabym je usztywnić dla bezpieczeństwa i dla efektu wizualnego obniżyć :-)

kml:
Tak jak już pisałem wcześniej, z mojego wywiadu o Jamexach wynika ze one NIE sa ultra twarde i nie powinno być efektu wozu drabiniastego :)

Co do amorów to pewnie kayaba coś ciekawego zaprponuje. Nie wiem jak do sonaty ale np do accenta bilsten robi tylko modelec po ponad 300 zeta sztuka ;/ Trzeba szukać czegoś firmowego i liczyć na jakąś przecene czy cuś...

Vex:
- Po pierwsze czemu jak Hyundai to czesci zawsze najgorszej jakosci, po kosztach itd. ?
- Moze Jamexy super twarde nie sa, ale jakosciowo to kiepsko to wyglada, nie mowiac ze lubia sobie peknac.
- o*La fabryczne zawieszenie samochodu sportowego (duzo zalezy co przez to rozumiesz, Hyundai Coupe to tez sportowy a zawieszenie...) bedzie duzo bardziej miekkie, komfortowe, niz dobry zestaw do jazdy sportowej dla standartowego samochodu o ile dany producent produkuje. Nie dziwie Ci sie ze chcesz poprawic wlasnosci jezdne Hyundaia. To nawet podpowiada zdrowy rozsadek. Nadmierne bujanie w zaden sposob nie jest komfortowe.
- 145km w takim samochodzie do sportu raczej stworzone nie jest :) ale potencjal w silniku tkwi

kml:
Vex, jak jestes taki spryciaż to czekam na propozycje spręzyn do MAX - 35mm NIE ultra twardych do accenta 2. Jak znajdziesz coś w akceptowalnej kwocie i dobrej dostepności to pogadamy.

Ja bardzo mocno badam temat jamexów i z rozmów z ludzmi pogę powiedziec, ze nie jest źle. Nie sa to produkty premiemu ale masowych padów tez nie ma.

Z mojej perspektywy to wole sie cieszyć, że cokolwiek jest niż ze jest nie tak dobre jak bym sobie życzył do tego samochodu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej