Forum > Matrix / ix20
[ix20] skrzypienie plastików
beazee:
Skrzypienie ustało bo i cieplej się zrobiło.
Nie potrafię ze 100% pewnością stwierdzić, że to kawałek korka pomógł.
Makapaka z forum Vengi wkleił taką fotę:
i napisał:
Zielone strzałki wskazują miejsca, które pierwotnie podejrzewałem. Jednak po organoleptycznym sprawdzeniu, które polegało na położeniu i lekkim naciśnięciu ręką miejsca łączenia plastików w miejscach czerwonych strzałek, dźwięki przestały się wydobywać. Należy dotykać praktycznie przy samym słupku szyby.
ph71:
Dzięki... Nie pozostaje mi nic innego jak spróbować coś tam jednak wcisnąć. Koła 16" wymuszają jednak dokładniejsze spasowanie elementów nadwozia, w tym i deski.
Silikon w spray'u wtryskiwany we wszystkie możliwe szpary niestety nie pomaga a na ASO w tej materii już liczyć nie chcę.
Magnusus:
Dziś po raz drugi gościłem w serwisie w związku z trzaskaniem i skrzypieniem w prawym słupku. Tym razem serwis dokonał wymiany całej maskownicy prawego słupka, efekt końcowy fatalny. Na niewielkich nierównościach trzeszczy jeszcze gorzej :-/ Załamka, bardzo niechętnie pojadę do serwisu po raz kolejny. Szkoda tylko że tracę czas na tych wizytach a poprawy żadnej. Nie mam zamiaru grzebać sam w nowym samochodzie, kupując go chciałem uniknąć takich sytuacji. Zawsze w swoich poprzednich, leciwych 90% napraw robiłem sam, tym razem chciałem lać paliwsko, pojawić się na przeglądzie rocznym i cieszyć się z użytkowania. To kolejny wielki minus marki Hyundai, niedopracowane samochody :cry: .
ph71:
--- Cytat: "Magnusus" ---Dziś po raz drugi gościłem w serwisie w związku z trzaskaniem i skrzypieniem w prawym słupku. Tym razem serwis dokonał wymiany całej maskownicy prawego słupka... To kolejny wielki minus marki Hyundai, niedopracowane samochody :cry: .
--- Koniec cytatu ---
Też to zgłaszałem po prawej stronie, wymieniono osłony, straciłem 2 dni, efekt żaden. Sugerowałem, że w niektórych serwisach Kii w Vendze sobie z tym radzą. Przynajmniej tak twierdzą użytkownicy Vengi. Ale serwis Hyundaia nie chce skorzystać z wiedzy serwisów bliźniaka. A naprawdę wiele osób zaczyna się na to zwracać uwagę. Silikony, gumki itp nie przynoszą na dłuższą drogę oczekiwanych rezultatów. Obecnie dałem sobie z tym spokój :-(
Pomimo całej sympatii dla tego auta, po 35 tkm zaczynam dostrzegać coraz więcej niedopracowania, które być może poprawią po zapowiadanym liftingu pod koniec roku. Przynajmniej dla przyszłych użytkowników.
lukasz.zst:
W moim przypadku puł auta rozebrano i znaleziono 1 śrubkę wolną i wiele nie dokręconych teraz jest lepiej ale dzwi dalej skrzypią plastiki , tak jest w wszystkich ix20
Zapraszam tutaj , jestem po serwisie kolejny raz , auto wreszcie doprowadzają do porządku
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=40118#40118
Nawigacja
[#] Następna strona