Forum > Matrix / ix20

[ix20] skrzypienie plastików

(1/4) > >>

beazee:
Ostatnie kilka tygodni było łaskawe, temperatura bliżej 10°C to i zapomniałem o tej dolegliwości. Nie jestem przekonany czy zależy to od przebiegu czy tylko od warunków pogodowych.

W każdym razie - wczorajszej nocy mieliśmy przymrozki, z samego rana na ixowym termometrze widac było śnieżynkę i 1°C, ruszyłem i znów się pojawiło... coś znów zaczęło skrzypieć.

Z wiedzą zaczerpniętą na forum bliźniaka - docisnąłem podszybie i skrzypienie ustało. Za skrzypienie odpowiedzalne jest nie do końca poprawne spasowanie deski rozdzielczej (którego efekty pojawiają się przy niskich temperaturach). Skrzypienie powstaje w rogu między przednią szybą a szybką trójkątną.

Pomóc powinno wciśnięcie w róg kawałeczka gumy.

larry:
U mnie właśnie pojawiło się skrzypienie w prawym rogu :(. Pewnie przez ten mróz.
Gdzie to dokładnie trzeba wcisnąć tą gumę żaby przestało  skrzypieć ?

beazee:
W szparę pomiędzy czarne podszybie a jasny słupek między szybą przednią a trójkątną.

larry:
dzięki

ph71:

--- Cytat: "beazee" ---W szparę pomiędzy czarne podszybie a jasny słupek między szybą przednią a trójkątną.
--- Koniec cytatu ---

Udało się Tobie tą metodą całkowicie usunąć to skrzypienie? Jeśli możesz zrób fotkę gdzie dokładnie wcisnąłeś i jak to wygląda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej