Forum > Tucson JM

Przygód z Tucsonem ciąg dalszy - brak biegów :)

<< < (2/4) > >>

rambo_3m:

--- Cytat: "Łukasz" ---Samochód kupiłeś nowy?
Jeżeli nie a źródło nie było pewne to można się po takim wszystkiego spodziewać i w żaden sposób po takim aucie nie określi się bezawaryjności danej marki.
--- Koniec cytatu ---

A jakie znaczenie dla pęknięcia linki ma fakt czy samochód kupiłem nowy czy używany??

Kupiłem go jak miał 3 lata i 75 tyś km. Nie bity, regularnie serwisowany w ASO w Mediolanie (sprawdzone w bazie Hyundaia) ale jakie to ma znaczenie?

kml:

--- Cytat: "rambo_3m" ---w ASO w Mediolanie
--- Koniec cytatu ---

Włochy ;))) Toznaczy, że miał ciężko :D

--- Cytuj ---A jakie znaczenie dla pęknięcia linki ma fakt czy samochód kupiłem nowy czy używany??
--- Koniec cytatu ---

Definicja kupowania samochodu używanego polega na tym, że płacisz dużo mniej niż za nowy i spodziewasz się, że coś tam trzeba będzie poprawić :)

Romcio:
Nich nie wypowiadaja sie osoby ktore nie maja tego samochodu.
Kazdy model samochodu jest inny.
A zerwana linka zmiany biegu siadczy o rodzaju materiału ktory zostal uzyty.
I firma Hyundai powiniena wyminic, bo to siadczy o problemie ktory powstaje w tym modelu. U mnie byla wymieniona skrzynia. I auto kupione w kraju.
Poprostu nie radze kupowac samochodów Hyundai, ponieważ firma nie uwzglednia wady fabryczne samochodu, co zle o niej swiadczy. A każda naprawa przez serwis może spowodowac wieksze uszkodzenie w aucie.

kml:

--- Cytat: "Romcio" ---I firma Hyundai powiniena wyminic, bo to siadczy o problemie ktory powstaje w tym modelu. U mnie byla wymieniona skrzynia. I auto kupione w kraju.
--- Koniec cytatu ---

Po gwarancji nic nie muszą, prawda. Awaria cięgła jest uciążliwa, ale jak dla mnie to nie jest koniec świata. BTW: wymieniono Ci skrzynię na gwarancji?

--- Cytat: "Romcio" ---Poprostu nie radze kupowac samochodów Hyundai, ponieważ firma nie uwzglednia wady fabryczne samochodu, co zle o niej swiadczy. A każda naprawa przez serwis może spowodowac wieksze uszkodzenie w aucie.
--- Koniec cytatu ---

A może lepiej nie kupować ich w Polska? Ciekawe czy za granicą gwarancje też są takim koszmarem jak u nas.

Problem ASO dotyczyny u nas każdej marki, niestety.

Romcio:
Zapłaciełem za cała skrzynie, ale napisałem list do fimy Hyundai nie w Polsce,
I dowiedziałem sie kilka ciekawych rzeczy, na temat problemów z samochodem.\
Skrzynia ktora ulegla uszkodzniu, została wyslana do fimy Hyundai. I radziłbym wam za każda naprawe brac fakture. Ponieważ po naprawie dostałem zwrot za skrzynie.
Ja juz nie moge serwisować w Warszawie ponieważ zadaen serwis nie potrafi naprawic samochodu, a za naprawy chca olbrzymich pieniedzy. Ostatnio ze strony hyundai w Niemczech zakupilem czesci do zawieszenia, za prawie polowe ceny co w Polsce. O czym to świadczy. A jak dzwonie do Hyundai Motor Poland to nawet cennika swojego nie znaja na czesci. I jak taka fima chce osiagnac pozytywne opinie od urzytkowników.
Kupiłem ten samochod bo bardzo mi sie podoba. Tylko szkoda ze serwisy nie potrafia ich naprawiac.
Jak sprawdzic jakie czesci zostały uzyte do mojego modelu samochodu.
Jak jestem w serwisie i podam im numer samochodu to wszytko o nim wiedza. Jest taki może program w internecie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej