Forum > Tucson JM

Przygód z Tucsonem ciąg dalszy - brak biegów :)

(1/4) > >>

rambo_3m:
Niestety mój egzemplarz Tucsona nie pozwala uznawać koreańskiej marki za bezawaryjną. Dziś rano jadąc w korku na 2-gim biegu w samochodzie już tak zostało. Biegu nie da się zrzucić - drążek biegów luźny - prawdopodobnie gdzieś łączenia linek biegów się zerwały. Do domu wracałem na dwójce (dobrze że nie stało się to na innym biegu), zaraz wstawiam Tucsona na warsztat i zobaczę co mu tym razem dolega.

rambo_3m:
Hehe - pękła linka - cięgno biegnące od lewarka do wybieraka. W ASO zaśpiewali 500 zł brutto + robocizna. Jeżdżę samochodami już 15 lat i jeszcze coś takiego mnie wcześniej nie spotkało.

seboc:

--- Cytat: "rambo_3m" ---Jeżdżę samochodami już 15 lat i jeszcze coś takiego mnie wcześniej nie spotkało.
--- Koniec cytatu ---

Jakbyś kiedyś jeździł takim, za przeproszeniem, wartburgiem, nic by Cię nie zdziwiło. :-)

A tak serio, to nie strasz mnie, zaplanowałem poświąteczną wycieczkę 3100-3500 km
i wolałbym bez samochodowych niespodzianek.
Jak stary jest Twój egzemplarz?
Czy benzynowemu podobna awaria biegowa grozi?

pozdrawiam,
S.

Łukasz:
Samochód kupiłeś nowy?
Jeżeli nie a źródło nie było pewne to można się po takim wszystkiego spodziewać i w żaden sposób po takim aucie nie określi się bezawaryjności danej marki.

kml:

--- Cytuj ---Hehe - pękła linka - cięgno biegnące od lewarka do wybieraka. W ASO zaśpiewali 500 zł brutto + robocizna. Jeżdżę samochodami już 15 lat i jeszcze coś takiego mnie wcześniej nie spotkało.
--- Koniec cytatu ---

Ale to nie jest żadna mega awaria - po prostu pękła linka i tyle. Nie zdarza się to zbyt często w tej konfiguracji ale już linki od sprzęgieł padają regulralnie. Niefart i tyla :) Ciesz się, że to nie sprzęgło zdechło bo objaw na to wskazywał.

--- Cytuj ---Jeżeli nie a źródło nie było pewne to można się po takim wszystkiego spodziewać i w żaden sposób po takim aucie nie określi się bezawaryjności danej marki.
--- Koniec cytatu ---

Dokładnie tak. Nigdy nie wiadomo co jest grane w używanym samochodzie bez względu na markę, no może z wyjątkiem VW bo to to wiadomo, że będzie skatowana padaka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej