Forum > Tucson JM
Przygód z Tucsonem ciąg dalszy - brak biegów :)
kml:
--- Cytat: "Romcio" ---Skrzynia ktora ulegla uszkodzniu, została wyslana do fimy Hyundai. I radziłbym wam za każda naprawe brac fakture. Ponieważ po naprawie dostałem zwrot za skrzynie.
--- Koniec cytatu ---
No to super! Nerwy nerwami ale udało się :)
--- Cytat: "Romcio" ---Ostatnio ze strony hyundai w Niemczech zakupilem czesci do zawieszenia, za prawie polowe ceny co w Polsce. O czym to świadczy.
--- Koniec cytatu ---
O Hyundai Polska głównie...
quote="Romcio"]ko szkoda ze serwisy nie potrafia ich naprawiac. [/quote]
Dopóki jesteś uwiązany gwarancją to tak, ale po jej zakończeniu możesz sobie sam wybrać warsztat i na pewno ktoś w mieście poradzi sobie z Tusconem.
--- Cytat: "Romcio" ---Jak sprawdzic jakie czesci zostały uzyte do mojego modelu samochodu.
--- Koniec cytatu ---
Poza danymi z faktury lub wlezieniem pod samochód nic nie zrobisz. Serwisowanie w ASO właśnie tak wygląda, nie wiadomo o tam siedzi ;/
--- Cytat: "Romcio" ---Jak jestem w serwisie i podam im numer samochodu to wszytko o nim wiedza. Jest taki może program w internecie?
--- Koniec cytatu ---
Każdy producent ma taki program. W sieci masz Vin decodery, które coś Ci powiedzą na temat samochodu ale do fabrycznych danych wglądu nie będziesz mieć.
Dareq36:
Romcio , z tego co widzialem ,jest taka stronka w internecie , ale niestety , zwykły urzytkownik nie ma tam dostępu .Mają tylko ASO i to po podaniu "własnego" kodu. I faktycznie , jeżeli auto było serwisowane gdzies w Europie , to wszystko jest zapisane (...niekiedy nawet więcej , niż w książce serwisowej). pozdro
Łukasz:
--- Cytat: "rambo_3m" ---A jakie znaczenie dla pęknięcia linki ma fakt czy samochód kupiłem nowy czy używany??
--- Koniec cytatu ---
Takie, że nie wiadomo co się z tym samochodem działo wcześniej, czy nie jest to samochód po porządnym dzwonie, jaki jest rzeczywisty przebieg, w jaki sposób był użytkowany a nawet nie wiemy czy ta linka jest oryginalna... itp. itd.
rambo_3m:
--- Cytat: "Łukasz" ---
--- Cytat: "rambo_3m" ---A jakie znaczenie dla pęknięcia linki ma fakt czy samochód kupiłem nowy czy używany??
--- Koniec cytatu ---
Takie, że nie wiadomo co się z tym samochodem działo wcześniej, czy nie jest to samochód po porządnym dzwonie, jaki jest rzeczywisty przebieg, w jaki sposób był użytkowany a nawet nie wiemy czy ta linka jest oryginalna... itp. itd.
--- Koniec cytatu ---
A ty swoje? Tucson to jest na tyle mało popularny że nikt do niego zamienników nie produkuje - nawet elementy rozrządu trzeba kupić oryginalne.
Łukasz:
Tylko tyle, że linka może być nieoryginalna wyczytałeś z tego posta?
A tego, że nie wiadomo w jaki sposób i w jakich warunkach auto było użytkowane to już nie?
Poza tym to nie jest żadna poważna awaria...
Nawigacja
[#] Następna strona