I zmieniłem felgi wraz z oponami. Teraz mam 16-calowe plus Dunlop SP Sport Blueresponse 205/55/R16 (poprzednie Goodyear EfficientGrip Performance 195/65/R15).
Cieszy oczywiście atrakcyjniejszy wygląd auta, ale kolega @Jarek Cieszyn miał rację - teraz prowadzi się o niebo lepiej i pewniej. Jest bardziej takie zwarte, a nie pływające. I to jest największa zaleta. Jeździ się bardzo przyjemnie.
Teściowie mają Corollę właśnie na rozmiarze 205/55/R16 i wydawała mi się ona zawsze bardziej zwarta i pewna w prowadzeniu. No to teraz w końcu mam takie samo prowadzenie u siebie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. W załączeniu porównanie wizualne auta z felgami w obu rozmiarach (tak, wiem, muszę w końcu umyć auto

)
Ps. Pewnie wkrótce wystawię w dziale sprzedaż stare 15-calowe hyundaiowskie felgi wraz z rocznymi oponami Goodyear EfficientGrip Performance 195/65/R15 i czteroletnimi Nokian WR D4 195/65/R15, więc jakby ktoś był chętny, to szczerze polecam pod względem technicznym, ponieważ wszystko jest jeszcze w bardzo dobrym stanie.