Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35
Azool:
--- Cytat: "koszak" ---Myslę, że hyundaie się sprzedają "na pniu" i jeśli zamawiasz samochód to on dopiero idzie do produkcji
--- Koniec cytatu ---
To nie do końca jest tak. Jak ja kupowałem auto pod koniec roku to tylko samej wersji komfort mieli zmagazynowanej ponad 500 sztuk. Sprzedawca mi powiedział, że jak auto ma być obięte promocją na wyprzedaż rocznika to trzeba wybierać w tym co stoi na placu. Ja chciałem style ale nie było dostępne w mojej konfiguracji a indywidualnych zamówień na rocznik 2012 już nie przyjmowali, także zdecydowałem się na premium, żeby mieć wybrany kolor. Gdyby auto mieli produkować to już nie był by rocznik 2012 tylko 2013 i wtedy zero zniżek.
koszak:
--- Cytat: "Azool" ---
--- Cytat: "koszak" ---Myslę, że hyundaie się sprzedają "na pniu" i jeśli zamawiasz samochód to on dopiero idzie do produkcji
--- Koniec cytatu ---
To nie do końca jest tak. Jak ja kupowałem auto pod koniec roku to tylko samej wersji komfort mieli zmagazynowanej ponad 500 sztuk. Sprzedawca mi powiedział, że jak auto ma być obięte promocją na wyprzedaż rocznika to trzeba wybierać w tym co stoi na placu. Ja chciałem style ale nie było dostępne w mojej konfiguracji a indywidualnych zamówień na rocznik 2012 już nie przyjmowali, także zdecydowałem się na premium, żeby mieć wybrany kolor. Gdyby auto mieli produkować to już nie był by rocznik 2012 tylko 2013 i wtedy zero zniżek.
--- Koniec cytatu ---
no tak, ale to zmienia postać rzeczy. Ty chciałeś mieć zniżki, więc musiałeś brać to co było, ale już właśnie jakbyś chciał style to musiałby iść dopiero do produkcji.
W każdym razie wygrałeś na wersji premium, ja żałuję, że wziąłem style a nie premium.
Azool:
No,no wszystko się zgadza, tylko kolega javax napisał że czeka na auto z rocznika 2012, który już musi byc wyprodukowany. Stąd też taki kontekst mojej wypowiedzi.
Masz racje, to był dobry ruch z tym premium. Troche jednak żałuje, że nie dołożyłem do diesla, bo ta benzyna to pali jak smok. Może to i normalne ale jeszcze to do mnie nie dotarło :-)
Uzupełniająć wypowiedź dodam że jak do tej pory nie odnotowałem żadnych stuków w zawieszeniu, auto sie prowadzi bardzo fajnie.
koszak:
--- Cytat: "Azool" ---No,no wszystko się zgadza, tylko kolega javax napisał że czeka na auto z rocznika 2012, który już musi byc wyprodukowany. Stąd też taki kontekst mojej wypowiedzi.
Masz racje, to był dobry ruch z tym premium. Troche jednak żałuje, że nie dołożyłem do diesla, bo ta benzyna to pali jak smok. Może to i normalne ale jeszcze to do mnie nie dotarło :-)
--- Koniec cytatu ---
nie wiem jak dynamika tego samochodu na benzynie, ale dla pocieszenia powiem Ci, że diesel te nie należy do najoszczędniejszych. Być może dlatego, że automat, ale spalanie przy przepisowej jeździe na trasie, to ok 7,0-7,5l, przy szybszej (mniej przepisowej ;), ale normalnej - bez szaleństw ) to średnio 8,5l, a w mieście potrafi ok 11l. Uważam, że to nie mało - wcześniej jeździłem Land Cruiserem (napęd stały 4x4) i spalanie było analogicznie średnio o 1 litr mniej. Dynamika natomiast 184KM jest na bardzo dobrym poziomie i tu nie mogę złego słowa powiedzieć.
Azool:
Dynamika według mnie jest Ok, ale wiadomo każdy ma inne oczekiwania. Ja przed zakupem pojeździłem trochę Qashqaiem w benzynie 1,6 i bez porównania na korzyść IXa. Co do spalania to ja rzadko widzę jednocyfrowy wynik na wyświetlaczu, a jeżdże bardzo spokojnie. Spalanie w mieście przy krótkich trasach 12,5-13,5l. Przy jeździe mieszanej z dużą przewagą trasy oscyluje w 9,5-10l. pisze oczywiście o wynikach z dystrybutora bo zauważyłem że wyświetlacz pokazuje średnio 1l mniej niż jest to w rzeczywistości.
Ale 11l w dieslu to faktycznie nie mało biorąc od uwage że trzeba sporo dopłacić do tego motoru.
Nawigacja
[#] Następna strona