Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35
zomol:
Byłem na jeździe testowej. Nie wiem który to był rocznik (przejechane około 3500 km) Celowo wjechałem na nierówności i faktycznie słychać stuki nie jakieś specjalnie głośne ale ewidentnie słychać metaliczne stukanie gdzieś z przedniego zawieszenia. Ponadto okrutnie skrzypiał podłokietnik do tego stopnia, że odechciewało się na nim opierać :shock:
Jest to lekko irytujące bo w obecnym aucie mam przebieg ponad 100 tys i nic nie stuka ale mam nadzieje, że w obecnie sprzedawanych modelach to wyeliminowali bo odbieram w tym tygodniu :-P
EDIT:
Dziś odebrałem swojego MY12 i kamień z serca nic nie stuka czyli coś poprawili :-P
lukasz.zst:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1023
Skurek:
deliktanie pukał mi prawy przód - wymienili amorek.
za 2 tyg. znowu coś mi tam brzęczy - jutro jade na wymianę 2 amorków z przodu.
ciekawe ile razy jeszcze.
firefighter1:
Ja już prawie rok jeżdżę i ciągle nastawiam uszy jak nietoperz ale nie słyszałem aby coś kiedykolwiek u mnie stukało, mój model był składany jeszcze w "starej" fabryce. Po rozmowie z serwisem potwierdzili, że dla mojego nr (wg VIN) nie ma zgłoszeń serwisowych czy też akcji. Problem musi dotyczyć widocznie konkretnych partii/serii.
Ja zamawiałem samochód w styczniu 2011 i dostałem zgodnie z terminem po 3 miesiącach, wtedy to zaczęły się problemy z dostawami-ludzie czekali po pół roku. Jak zamawiałem to 1.6 GDI był nowością i w tym okresie kilka sztuk sprzedali, a później dopiero mieli sporo zamówień.
Gringo:
Chętnie posłuchałbym jakiegoś "niestukającego" ixa, bo już nie wiem czy jestem przewrażliwiony i TTTM czy jest o co walczyć, bo nadal walczę z tym klekotem :-/
Nawigacja
[#] Następna strona