Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35

<< < (36/38) > >>

sico2:
Ja mam Velostera z 2012 i także mam stukanie po prawej stronie przedniego zawieszenia. Po wczorajszym zdjęciu koła i diagnozie garażowej, stukot mam z łączenia drążka kierowniczego do prowadnicy. Więc czeka mnie wymiana plus zbieżność.

Nie mam pojęcia jak w aucie z 48tys km ta część już jest wybita...

AndrzejO:
Witam
Wczoraj w autku wreszcie wymienilem to co powinienem wymienic
zaraz po zakupie 3 lata temu;). Amorki, sprezyny, lozyska amora. Wreszcie w autku ......nastala cisza;) Nic nie puka...auto jedzi jak nowe;) nie myszkuje tez po drodze jak to wczesniej mial w zwyczaju;) Jedzie jak po szynach;) Czyli potwierdzilo sie to co u wiekszosci czyli wadliwe amortyzatory montowane w fabryce....

kostek:
Jeżeli możesz to napisz jakiej firmy założyłeś podzespoły. Przyda się to pozostałym którzy walczą z tym problemem.

AndrzejO:
Witam
Amorki, sprezyny, poduszki z lozyskami wszystko KAYABA.
Tzw zestaw montazowy czyli odbojniki balawanki MONROE.
Czesci cos kolo 800 zl robocizna 180.;).

smok86:
Ja tez zabralem sie za wymiane amorkow z tylu w koncu. I tak jak kolega wyzej wspomnial, powinienem to zrobic od razu ale po prostu myslalem ze to auto tak ma.

Przez ostatni rok sporo jezdzilo na haku czy w bagazniku i zauwazylem ze tyl mi zaczyna myszkowac w zakrecie, w szczegolnosci na jakiejsc dziurze.

Wymiana tylnych amorkow na KYB i spokoj. Zero stukania czy myszkowania po drodze.

Teraz tylko przod zmienie zeby bylo juz kompletnie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej