Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35

<< < (21/38) > >>

jacek2:
Też mam ixa z 2010r. Stukał w zimie od początku. Dojeździłem do przeglądu po I roku, i na serwisie stwierdzono: bałwanki przednich amortyzatorów do podklejenia (to takie odbojniki gumowo-piankowe), do wymiany tylne amorki ze względu na zbyt twardą charakterystykę działania. Zrobiono wszystko od ręki i auto cichutkie do tej pory. Cała zabawa trwała ok 8 godz - dla mnie długo.. :evil:

klemens:
A co mi tam! Umówiłem się też w serwisie na to stukanie. Auto kończy rok. Sam nie wiem, czy to słychać zawieszenie, czy coś innego. Niech serwis sprawdzi. Cdn.  :lol:

javax:
Wreszcie dostałem swojego ixa :) Dotychczas żadnych przykrych dźwięków nie ma (ale samochód przejechał dopiero 1200 km :) ). Mam nadzieję, że tak zostanie, choć przyznaję, że im dłużej śledzę ten wątkiem tym większą mam schize :) dotyczącą nasłuchiwania. Mam nadzieję, że nie popadnę w obłęd nasłuchiwania.

Uspokaja mnie, to że w końcu jest skuteczna recepta na te hałasy i wiadomo, do których serwisów warto się udać.

Pozdrawiam,
J

jacek2:

--- Cytat: "javax" ---Wreszcie dostałem swojego ixa :) Dotychczas żadnych przykrych dźwięków nie ma (ale samochód przejechał dopiero 1200 km :) ). Mam nadzieję, że tak zostanie, choć przyznaję, że im dłużej śledzę ten wątkiem tym większą mam schize :) dotyczącą nasłuchiwania. Mam nadzieję, że nie popadnę w obłęd nasłuchiwania.

Uspokaja mnie, to że w końcu jest skuteczna recepta na te hałasy i wiadomo, do których serwisów warto się udać.

Pozdrawiam,
J
--- Koniec cytatu ---

Nic się nie przejmuj. Noga na pedale w podłogę i do przodu. Wszystko bedzie ok...

Arturro:
Ja Panowie jestem umówiony na wymianę amortyzatorów na jutro:) Po miesiącu przyszły części od producenta:) Autko ma lekko ponad 2 lata ale w serwisie w Katowicach załatwili wymianę amorków w ramach gwarancji:)Dystans przejechany to 26000. W gwarancji jest napisane, że amortyzatory mają rok gwarancji-jakie było moje zdziwienie jak to zobaczyłem:) Jestem ciekaw czy wymiana tych amortyzatorów rozwiąże problem. Oby:))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej