Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Instalować LPG czy nie ?

<< < (3/8) > >>

Złośnik:
Regulacja co jakiś czas to wizytówka warsztatu montującego najtańsze - ELEKTROZAWORY. To nie są wtryskiwacze.
Są tak wolne, że do jazdy na nich trzeba stosować zasadę jazdy - na emeryta.
Depnij gaz z miejsca i zobacz jak szybko wkręci Ci się na obroty albo jak szybko uzyska tą 100.
Bo chyba nie powiesz, że oszczędzając na gazie oszczędzasz na bezpieczeństwie.
2 razy w życiu silnik dostał muła w krytycznej sytuacji i o mały włos doszło by do tragedii bo to albo podczas wyprzedzania spadła moc albo podczas przejazdu przez ruchliwe skrzyżowanie. Odkąd zacząłem jeździć z moją kobietą, natychmiast zabrałem się za zmianę listwy i poprawę tego co zostało spieprzone na wstępie.
Instalację można co najwyżej sprawdzić, ale regulację przeprowadza się raz lub po naprawie, wymianie elementów składowych. Czy zbieżność robisz co pół roku a na przeglądach co roku wpinają Ci się pod kompa i regulują ot tak na wszelki wypadek skład mieszanki ? Po wymianie rozrządu kontrolujesz tylko jego stan czy zapobiegawczo zdejmujesz co roku rolki i wymienisz w nich łożyska... ???
Z drugiej strony - zależy do jakiego to silnika jest pakowane, do słabego 1.0 to pewnie mało kto odczuje różnicę w spadku mocy ale po kieszeni da na pewno jak się zepsuje: naprawa + regulacja + wymiany filtrów + przeglądy z regulacją i wymianą filtrów co 15000, hmm...
Kto wie jak masz w ogóle wyregulowaną tą instalację, może jesteś wspomagany pół na pół, czyli częściowo chodzi na Pb i LPG lub od pewnego zakresu obrotów tylko na Pb bo wtryski są za wolne...
W sprawie valteków nigdy nic się nie zmieniło, cena świadczy o jakości...
Nikt nie każe Ci tego zmieniać kolego ale nie tłumacz, że to jest dobre... Ja też nie odczuwałem różnicy, ale pojeździłem w różnym zakresie obrotów od największych po niskie i gdy mapa się rozjechała na tych syfiatych zaworach to zaczęła się zabawa. Najlepsza była gdy zaczęły przepuszczać gaz górą i dołem... wtedy zrobiło się trochę niebezpiecznie.
Akurat na benzynie nie bałbym się jeszcze takich awarii ale na gazie radzę nie oszczędzać jeśli chodzi o podstawowe elementy...

robaszek127:
70 zł przegląd co 15tys. u mnie w sekwencji są 2 filterki kosztujące pewnie 40zł i tankując gaz tylko na orlenie nie musze ich wymieniać tak często. A robię to samemu jak już i nie jest to gorsze od pseudo fachowców w zakładach. Znam kolegę co pracuje w takim zakładzie i nawet mu malucha bym nie dał by zmienił koła. A oni montują gaz ludziom bo mają najtaniej a potem cyrki jak u znajomej kiedy nexia 1.6 pali 15L gazu.

cold one:
@Złośnik napisałem że na LPG moja sonata do 100 jest o 1,5 sekundy wolniejsza. Co do bezpieczeństwa gazu ...  jestem  technikiem maszyn gazownictwa i akurat o tym to mam szczególne pojęcie  ;-) . Nigdy nie zdarzyło mi się aby auto dostało jakiegoś "muła" to sama mojemu bratu który ma w swoim seacie przejechane 170tyś na LPG i już drugą listwe Valteków. Dalej będę twierdził że są one dobre . Nie NAJLEPSZE ale właśnie dobre. Lpg montuje się dla oszczedności wydatków na paliwo a nie po to aby zrobić z samochodu bolid F1 . A może w tym ostatnim zdaniu nie mam racji ?

Złośnik:
A rozrząd wymieniasz na tańszy żeby było taniej ale jeździsz tak tylko do 4tys obrotów na wszelki wypadek czy też żeby auto było w pełni sprawne ?
Brat ma drugą listwę valteków ? A dlaczego drugą ? Ta pierwsza była aż tak dobra przecież więc.... ??? Skoro są takie dobre to po co je regulować co 15tys. km ?????
Gaz do auta nie wsadzasz też po to żeby kosztem oszczędności grzebać przy nim co chwilę i oddawać do regulacji...
Spróbuj pojeździć na valdemarkach jak ze zwykłą listwą bezobsługową to zobaczysz co się będzie działo... Przelicz sobie swoje koszty, tu 150listwa, co 15tys filterki, usługa gaziarza, regulacja.... Idąc tym tropem przy obecnym przebiegu na 3 listwy z górnej półki bym zarobił... Ja wydałęm więcej żebym takimi bzdurami się nei musiał przejmować jak ciągła regulacja...

cold one:
Dlaczego drugą listwę ? Bo jeden wtrysk zaczął puszczać po 100tyś. Koledze w pracy Magic Jety puszczały już po 40tyś . Opłacało się przepłacać ? Nie kazdy sobie grzebie w  instalacji sam ,  bo to nie samoobsługa . A regulację mam w cenie wymiany filtra . Nic więcej mnie to nie kosztuje. Jeden sam wymienia oleje z filtrem na kanale , a drugi na wymianę jeździ do serwisu. I do dla tych DRUGICH mogę je polecić .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej