Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Instalować LPG czy nie ?

<< < (8/8)

enigma:
9k to spory wydatek. Policz sobie ile km robisz rocznie. Dolicz do tego 20-25% dotrysku PB i policz realny czas zwrotu.

Przyjmując dzisiejsze ceny PB/LPG oraz dotryski PB i miesięcznie 2000 tyś km to zwrot następuje po ok 30-32mc.

Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla

gurszczak:

--- Cytat: "enigma" ---Dolicz do tego 20-25% dotrysku PB i policz realny czas zwrotu.
--- Koniec cytatu ---

W tych instalacjach o których napisałem nie ma dotrysku benzyny można zaspawać wlew Pb. Rocznie 25k. Zwrot jakieś 2 lat.  Bardziej mnie interesuje jak to się sprawuje w tych autach. BRC podobno seryjnie jest montowane w KIA we Włoszech a ten Prins w autach w DE.

RaulC:

--- Cytat: "enigma" ---
--- Cytat: "gurszczak" ---Co myślicie o instalacjach do silników 1.6 GDI i 2.0 GDI z firmy BRC (LDI) lub Prins (Direct LiquiMax-2.0) pomijam fakt że koszt instalacji to 9k (bo na pewno też się zwróci) ale może słyszeliście jakieś opinie o tych instalkach.
--- Koniec cytatu ---

9k to spory wydatek. Policz sobie ile km robisz rocznie. Dolicz do tego 20-25% dotrysku PB i policz realny czas zwrotu.

Przyjmując dzisiejsze ceny PB/LPG oraz dotryski PB i miesięcznie 2000 tyś km to zwrot następuje po ok 30-32mc.
--- Koniec cytatu ---

Tu chodzi o silnik benzynowy GDI a nie diesla. Chodzi o pełen wtrysk.
Ale do niego nie polecam LPG, bo jest problem z montażem listwy wtryskowej.
Chciałem kupić mitsubishi carismę z silnikiem 1,8 GDI, ale nikt nie chciał mi zamontować do tego gazu. Usłyszałem, że jest problem z umiejscowieniem listwy wtryskowej właśnie, bo zahacza o pokrywę i czasem się nawet urywa. Sądzę, że z innymi autkami może być ten sam problem.

gurszczak:
z tego co wiem to do instalacji gazowej VI generacji wykorzystuje się wtryski benzynowe nie trzeba tu nic zmieniać montuje się tylko dodatkową pompę tu macie więcej informacji...

http://www.prinsautogaz.pl/oferta/direct-liquimax-2-0/

i jeszcze tu:

http://gazeo.pl/lpg/technika-lpg/systemy-lpg/Prins-Direct-LiquiMax-2.0-benzynie-juz-dziekujemy,artykul,8008.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej