Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Instalować LPG czy nie ?
ph71:
Raczej jedź do autoryzowanego zakładu z listy STAG-a i zdaj się na ich doświadczenie. Możesz obdzwonić kilka takich zakładów i porównać informacje. Na pewno zostanie Tobie zaproponowane rozwiązanie właściwe dla silnika i auta. Osobiście nie decydowałbym bez konsultacji z zakładem montującym o elementach instalacji, aby później w razie ew. problemów nie zrzucali winy na Twoje wybory...
Dobre, szybkie wtryskiwacze to podstawa, aby auto poprawnie jeździło w każdych warunkach, także pod dużym i długotrwałym obciążeniem. Tu nie warto oszczędzać...
Jeśli lubisz czystość, komfort użytkowania oraz chciałbyś ukryć fakt posiadania instalacji (bo np. niektórym zarządcom podziemnych parkingów mylą się auta na gaz z cysternami), to zamontuj wlew pod klapką. Obsługa sprowadzi się co najwyżej do każdorazowego przykręcenia na czas tankowania stosownej przedłużki. Poza tym nie masz zimą i po deszczach problemu z wiecznie brudnym otoczeniem zaworu tankowania.
KAROL208:
--- Cytat: "Adamekkk" ---Cholera jeszcze wtryski a czy to nie jest tak ze jak beda mi instalowac STAG-a (bo widze ze same superlatywy)to nie powinni oni mi dobrac juz wtrysków ? Ja mam sam zdecydowac ??
--- Koniec cytatu ---
Stagowcy będąci wpychać wyroby VALTEK 30 jeżeli już się decydować na valteki to bierz 34.
Ja bym proponował baracuda, hana, matrix , med, keihin, no i ważne reduktor z dużym zapasem mocy a nie na styk.
Speedy112:
witam panowie, jako że na gazie to się nie znam wcale , mam pytanko. Zamierzam włożyć kobiecie do auta gaz. silnik 2.4 Santa Fe. co polecacie? Czytalem trochę forum i internet i na ta chwilę rozważam BRC Sequent lub Staga. tu pytanie jak STAG to jaki? 4, 300, 300plus, 300 premium czy 300 IS2? Jakie wtryski? mialem kiedys santka z tomaseto i dawalo rade ale to juz chyba inne czasy :P Na co zwracać uwagę? Czy możecie polecić jakiegoś dobrego gazownika zach-pom lub zachodnia polska?
PS. motor ma najechane 60kkm
Pozdrawiam
enigma:
Polecam Tech-324 OBD + Hany, do tego butlak w kole zmieści się dosyć spory i dobry mocny reduktor acr01 czerwonka, wlew w klapce i będziesz zadowolony :)
Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla
gurszczak:
Co myślicie o instalacjach do silników 1.6 GDI i 2.0 GDI z firmy BRC (LDI) lub Prins (Direct LiquiMax-2.0) pomijam fakt że koszt instalacji to 9k (bo na pewno też się zwróci) ale może słyszeliście jakieś opinie o tych instalkach.
Nawigacja
[#] Następna strona