Forum > Tucson JM
Tucson - problem z ogrzewaniem i klimą
Hinek:
--- Cytat: "dziubbasek" ---
A tak na marginesie - wie ktoś może wie czy takie ustrojstwo jak w linku poniżej znajduje się w standardowym wyposarzeniu samochodu, czy trzeba sobie "domontować"?
http://goo.gl/ixIqGV
--- Koniec cytatu ---
Z silnikami benzynowymi nie używa się takich grzałek. Mają zastosowanie tylko w nowoczesnych dieslach - bo te wytwarzają b.mało ciepła.
seboc:
Ja mam taki problem, ze czasem (rok temu zauwazylem raz, w tym roku juz kilka razy) nie dziala ogrzewanie. Pomaga ustawienie temperatury na max, wowczzas nie jest bardzo zimno. Wszystko wraca do normy po ponownym starcie silnika.
Wyglada to jakby jakis czujnik zle informowal uklad automatycznej klimy o temperaturze.
Co mozna sprawdzic, jak to naprawic?
Mial ktos podobny przypadek?
Hinek:
--- Cytat: "seboc" ---
Wyglada to jakby jakis czujnik zle informowal uklad automatycznej klimy o temperaturze.
Co mozna sprawdzic, jak to naprawic?
Mial ktos podobny przypadek?
--- Koniec cytatu ---
W Tucsonie mojej żony stało się tak jeszcze na gwarancji. Uszkodzony był czujnik temp. wewnętrznej. Wykryto usterkę w czasie jazdy próbnej z podłączonym komputerem.
seboc:
Czy to ten czujnik, ktory jest przed przednia szyba?
Hinek:
Tu już Ci nie odpowiem. Ten o którym piszesz jest rzeczywiście od temp wewnątrz, ale nie wiem czy jest jedyny. W Carismie ktorą swego czasu jeździłem były np. trzy takie czujniki...
Nawigacja
[#] Następna strona