Forum > Tucson JM

Tucson - problem z ogrzewaniem i klimą

<< < (10/11) > >>

kerad:
Klimatyzację mam manualną i tam jest tylko jedna klapka od mieszacza i jedna od stref (nogi, twarz...).

Wymieniali mi w warsztacie płyn i spuszczali kurkiem przy chłodnicy (zeszło ok 3,5L), to żeby zeszło wszystko wystarczy na odkręconym kurku od chłodnicy zakręcić silnikiem przez 3 sekundy i pompa wypchnie resztę?

wtom:
zawsze w bloku masz śrubę spustową. pompa raczej wszystkiego nie wypchnie, prędzej sprężone powietrze zapodaj do układu.

kerad:
Może  kosmos2011 coś pomoże i jakimś obrazkiem podpowie gdzie jest ten korek w bloku silnika, bo na google nie mogłem znaleźć?

kosmos2011:
Z bloku silnika G4GC nie ma spustu płynu chłodniczego.

kerad:
Ja wczoraj zabrałem się za czyszczenie całego układu za pomocą środka firmy LM do płukania chłodnic i wg zaleceń oficjalnego dystrybutora LM wlalem bezpośrednio do chłodnicy i pojechałem na autostradę, łącznie 100km trzymając auto na 4 biegu, na obrotach ponad 3k żeby pompa ładnie wszystko rozprowadzila.<br />Miałem wyskalowany baniak 5L na zlany płyn i również zeszło ok 3,75L.<br />Następnie wlalem wodę destylowana i trzymalem na obrotach ok 2,5k żeby się przepłukal po tym środku i do kolejnej pustej banki 5L. Efekt ten sam ok 3,7L zeszło zabarwienie na różowo jak płyn tylko strasznie spienione.<br />Teraz mam zalana wodę i się zastanawiam czy nie wlać jeszcze środka K2 radiator flush który kosztuje 8pln, a nie prawie 40pln jak LM?<br />Ale czy coś to da...<br /><br />I jak się pozbyć tej reszty płynu żeby chociaż 5L zeszło?<br /><br />Bo odpalenie auta przy odkreconym korku spustowym nie powoduje że pompa cokolwiek wypycha.<br /><br />Dodam że w spuszczonych mixach nie widać było jakiś zanieczyszczeń jak pokazują na filmach na Youtube.<br /><br /><br /><br />wysłane przez tapatalk

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej