Forum > Tucson JM
Tucson - problem z ogrzewaniem i klimą
kerad:
Cały czas borykam się z brakiem grzania z prawej strony i chciałem podjąć próbę przepłukania nagrzewnicy.
I tu mam do Was pytanie, jak tam się dobrać, próbowałem od dołu, ale miejsca praktycznie brak (nawet małe chińskie rączki nie dały by rady cokolwiek tam odpiąć i podpiąć zewnętrzne węże), od góry natomiast cały dolot zawadza, nawet leżąc na silniku nie ma opcji manewrowania w okolicach króćców od nagrzewnicy.
No chyba że Sportage różni się znacząco komorą silnika od Tucsona?
Zdradźcie proszę jakąś metodę bo zima za pasem a mi ledwo grzeje, mimo iż nagrzewnica była wymieniona w 2015 roku...
Czy u Was również tak jest że układ chłodzenia ma teoretycznie 7 litrów wg. manuala, a praktycznie można wymienić tylko ok 3,5 litra płynu, czyli tylko połowę tak naprawdę.
I tu mi się wydaje że leży przyczyna zamulenia nowej nagrzewnicy, bo tylko połowę płynu udało się wymienić w stosunku do tego co jest w manualu, a możliwe że wcześniejszy właściciel zalewał auto płynem do spryskiwaczy, albo wodą, bo pierwszy raz sie spotykam z zamulaniem nagrzewnicy...
Dzieki
Hants:
Chyba masz bardzo poważnie zapowietrzony układ...
Hinek:
Gdyby nagrzewnica była by zamulona - ogrzewanie było by słabe niezależnie od tego gdzie skierowany jest nadmuch. Powinieneś zainteresować się klapkami sterującymi przepływem powietrza i przewodami które je rozprowadzają.
kerad:
Hinek właśnie to weryfikowałem i są tylko dwie klapy, jedna od mieszania powietrza (ciepło/zimno) po prawej stronie, która własnie odpowiada za grzanie i chodzi prawidłowo. Oraz druga od strony kierowcy która odpowiada za kierunki (szyba,twarz, nogi...) i też przełącza poprawnie.
Sęk w tym że z kratek pasażera leci taki sam silny strumień powietrza co z kratki kierowcy, tyle że jest całkowicie zimny. Jakby kanały były gdzieś rozpięte to dmuchało by pod deską, a nie z kratki.
wtom:
jaką masz klimę? automat, jednostrefową, dwustrefową?
przy dwustrefowej każda strona ma swoją regulację klapą
przy zamulonej nagrzewnicy nie grzało by ci u kierowcy
p.s.
żeby wymienić cały płyn w układzie nie wystarczy spuścić z chłodnicy, trzeba spuścić płyn z bloku silnika
Nawigacja
[#] Następna strona