Forum > ix35 EL

[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady

<< < (17/26) > >>

michaelwit:
Mam to samo, zgłosiłem w serwisie, mówili, że zmierzyli temperaturę i jest OK - wyświetlacz tak podobno pokazuje.

Pozdrawiam

michaelwit

Iktorn:
Odnowię wątek z paroma pytaniami.  :mrgreen:
Ile pali 1.6 gdi w prędkościach autostradowych, czyli jadąc powiedzmy 120 km/h lub 140 ?
Czy taki silnik wystarcza do w miarę bezstresowego wyprzedzania tirów  :evil:  ?
Czy z perspektywy czasu czy ten silnik to dobry wybór czy jednak za słaby (do powyższych celów, a nie do wyścigów ofc). ?
Jak widziałem po którejś z opinii w góry się nie nadaje - pytanie czy przez góry rozumiemy np. przełęcz między Włochami i Austrią czy np. nasze Bieszczady i tamte serpentyny
A i jeszcze jedno czy jest wystarczające wygłuszenie silnika (do 4 tyś obrotów) ?

hajp1:
Witam
Silnik 1.6 paliwo 98
szybkości autostradowe :
100 - 120 na autostradzie nie testowane tylko droga powiedzmy główna ( sygnalizacja świetlna  + ograniczenia prędkości , przejechane około 100km ) 6.5 l - hałas ... można cicho rozmawiać i słuchać jednocześnie cichej muzyki
140 - 150km/h to  średnia 9l (hałas bagażnik + zimowe opony )
ostatnio testowałem 180 km to średnio palił 18l ( hałas głównie z zewnątrz i z komory bagażnika potem dopiero silnik )
Czy się nadaje w góry ? gdybym mieszkał i pracował w górach to brałbym silnik 2.0 + 4WD (rodzaj paliwa obojętny ) ale do jazdy mieszanej jest OK jak dla mnie
dodam jedynie poprzednio był  opel vectra z silnikiem 1.8 / 122km  elastyczność przyśpieszenia podobne , szybkość max. to 40 - 50 km/h w plecy
Pozdrawiam

Iktorn:
O górach myślałem przez pryzmat wyjazdu do Włoch i przebicia się od północy przez Brennero (A13/SS12 E-45).
Pytanie o głośność mam po jeździe innym autem z silnikiem 1.6 GDI i przy obrotach 2,5-3,5 tyś dość brzydko buczał, jak w moim 13letim Pugu 307. Czy zaobserwowaliście takie objawy?

hajp1 jak w trasie pali Ci 6,5 przy takich prędkościach to świetny wynik jak na benzynę. Porównując autostradę to pije niewiele więcej niż i40 w dieslu :-P

vqsoft:
ix35 jest naprawdę fajnie wyciszony. Silni w moim fajnie chodzi na wyższych obrotach :)
co do spalania
trasa pl - cro średnia z drogi to 7.2 l/100
przy jeździe na tempomacie 140 km/h przez 300km non stop spalanie było 8.8
w normalnej jeździe miasto - autostrada ( łącznie 16km w jedna stronę ) wychodzi mi 8.1 do 8.4 zależy od wiatru :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej