Forum > ix35 EL
[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady
Robert:
Witam.Ja troche z innnej beczki. Bardziej interesuje mnie żwawość tego samochodu w sensie przyspieszenie, sprawowanie sie przy wyprzedzaniu na trasie . Odbieram auto w sierpniu a obecnie jezdże Octavia 1.9 tdi. Co prawda gdzies czytałem ze niby Octavia to rakieta ale skoro Octavia ma 90 koni a ix 35 135 koni a w instrukcjach przyspieszenie obu aut jest praktycznie takie samo do setki, to skad te marudzenia o mułowatości ixa na forach.Czy byłby ktoś tak miły i wyjaśnił mi to zagadnienie. Chetnie posłucham opinii uzytkowników posiadajacych ten typ silnika w iix35. Pozdrawiam.
Slay75:
Robert tak jak Ty, dotychczas śmigałem również 90 konnym dieselem (focus 1.9 TDDI).
Będziesz musiał się przestawić na inny sposób jazdy. Niekoniecznie zły, po prostu inny. Na trasie z żona i dwójką małych dzieci+bagaże spokojnie da się wyprzedzać, tylko trzeba redukować do 4 a nawet do 3 biegu i obroty ok. 4tyś. No i nie ma tego kopa co daje turbo w TDDI.
Średnie spalanie dla mnie jak na razie to 8.56l/100km.
http://www.motostat.pl/vehicle-stats/46745
Na trasie da się zejść do 6.8l.
Za kilka dni jadę na urlop i będę zapakowany na maxa + 4 rowery na dachu. Jestem ciekaw ile pokaże komputer.
Robert:
Dzieki Kolego.Pocieszyłes mnie.Nie bardzo jak mam przetestowac auto dopiero go zadatkowałem i odbiór w sierpniu. Im wiecej czytam tym wiecej watpliwosci a w poblizu mojego miejsca zamieszkania same diesle. Jutro postaram sie przewieżć KIa sportage z takim silnikeim ale na próbie nie wypada mi cisnac . Skoro mówisz że nie jest żle to damy rade.Dzieki i udanego urlopu.Jak wrócisz skrobnij ze dwa zdania jak Ci sprawowało autko. Pozdrawiam i dzieki.
ak_11:
Wszystko się zgadza z tym co pisze kolega Slay75. Ja jeździłem 1.9 105 km w golfie+. Po przesiadce do ix35 po prostu musiałem sie trochę dopasować do silnika benzynowego. Trzeba nieco bardziej kręcić, odpowiednio zmieniać biegi i daje rade. Ze spalaniem też nie jest źle - najczęściej wystarcza 7,5 - 8,0 litrów.
mron:
--- Cytat: "Robert" ---Dzieki Kolego.Pocieszyłes mnie.Nie bardzo jak mam przetestowac auto dopiero go zadatkowałem i odbiór w sierpniu. Im wiecej czytam tym wiecej watpliwosci a w poblizu mojego miejsca zamieszkania same diesle. Jutro postaram sie przewieżć KIa sportage z takim silnikeim ale na próbie nie wypada mi cisnac . Skoro mówisz że nie jest żle to damy rade.Dzieki i udanego urlopu.Jak wrócisz skrobnij ze dwa zdania jak Ci sprawowało autko. Pozdrawiam i dzieki.
--- Koniec cytatu ---
Ależ jak najbardziej wypada Ci cisnąć, ja przed kupnem próbowałem wszystkie silniki które mnie interesowały i były dostępne plus skrzynie biegów automat/manual.
Jazda próbna jest też właśnie po to żeby cisnąć, Co masz się po zakupie przekonać że jest dla Ciebie za słaby?
Nawigacja
[#] Następna strona