Forum > ix35 EL

[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady

<< < (7/26) > >>

adi:
Witam, jako nowy użytkownik forum i hyundka.
Silnik jak w temacie. Zupełna nówka - 1200 km przebiegu póki co. W trasie, bardzo delikatnie spala nawet poniżej 6. Cykl mieszany jednak dobija do 8,5 literka. Dynamika - cóż - po 10 latach diesla trzeba się przestawić ale kręcony powyżej 3500 obrotów nawet daje radę. oczywiście redukcja do III lub IV biegu.

Slay75:
Trasa Radom-Maniowy 300km
100% klima (temp. zew 35*C, asfaltu 50*C)
2 dorosłych + 3 dzieci
Styl jazdy normalny
Średnie spalanie wg. komputera 7.4l/100km

Wcześniej na początku lipca trasa Radom-Warszawa-Olsztynek-Lubiatowo-Warszawa-Lublin.
Rodzina 2+2, pełny bagażnik i 4 rowery na dachu.
Spalanie podobne, ale....
Jazda bardzo spokojna, bez szaleństw.
Opory powietrza które powodują rowery są tak duże, że jazda z prędkościami powyżej 100km/h powodowała natychmiastowe wzrastanie spalania średniego.

Tak, że całą tą trasę jechałem z optymalną prędkością 80-95km/h
Teraz jestem w górach i niestety ix35 z silnikiem 1.6GDI to nie jest jego ulubiony teren. Lepiej się rozpędzić przed wzniesieniem, bo jeśli tego nie zrobimy to potem czeka nas redukcja do 2.

MarekG:
Mojej czarnuli właśnie strzelił roczek, więc wybrałem się nią na pierwszy przegląd serwisowy.
Przy przebiegu 10 800 km. wymieniono, filtr powietrza, filtr przeciwpyłkowy i filtr oleju (części kupiłem w serwisie na miejscu).
Do serwisu przywiozłem własny olej silnikowy Castrol Magnatec 5W40 (podczas wymiany do silnika weszło trzy litry oleju).
Sprawdzono stan lakieru, przesmarowano zawiasy drzwi oraz maski i to by było na tyle.
Cała operacja trwała może godzinę z groszami, koszt 555 zł. z ,,niby" upustem 20% na robociznę i 10% na części.
Do powyższej kwoty nie doliczyłem kosztów zakupu oleju silnikowego.

Pozdrawiam

Baca:
MarekG a gdzie robiłeś ten przegląd?

MarekG:
Przegląd robiłem w Kobyłce k.Warszawy, adres salonu i serwisu znajdziesz w necie, jest tylko jeden w tej miejscowości  ;-) .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej