Forum > ix35 EL
[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady
Slay75:
--- Cytat: "vqsoft" ---wez pod uwage opory poiwetrza jakie stawia IX i fiesta. do tego opory toczenia gumy z fiesty a walca z Ixa
--- Koniec cytatu ---
Pisałem o tym na poprzedniej stronie.
--- Cytat: "vqsoft" ---powiem Ci że 2.0 gdi du*** nie urywa
jeździłem testówką i szału nie ma
za to spalanie du*** urywa :)
do tego ix z 2.0gdi jest sporo cięższy :( 80 kg swoje robi :)
--- Koniec cytatu ---
Ciekawie jak będzie z 1.6 T-GDI I o mocy 176 KM z 7-biegowym automatem dwusprzęgłowym.
cruel:
--- Cytat: "Zibi" ---
--- Cytat: "cruel" ---
2.0gdi może nie urywa tyłka, ale można brać automat i 4x4. Niestety w 1.6gdi nie jest to możliwe.
--- Koniec cytatu ---
1.7 CRDi też nie ma 4WD (to nie jest 4x4), a więc nie rozumiem dlaczego miałby być w małym 1.6 GDI.
--- Koniec cytatu ---
4x4 to skrót myślowy. Nie ma co się oburzać :D
A no jaki problem? Panda z małym silniczkiem ma, duster ze starą benzyną 1.6 także ma i nie ma problemu.
A no dlaczego hujtaj nie ma? A bo nie sprzedawałyby się wersje z mocniejszymi jednostkami a co za tym idzie droższymi.
Zresztą, z napędem na przód też daje sobie wszędzie radę.
lukasz.zst:
Witam co sądzicie o nowym suzuki Vitara 4x4. Myślałem nad zakupem ix35 1.6 GDI comfort biały ale przeraża mnie cena 73 tys.zł i brak 4x4. Czy jest sens kupowanie takiego auta.
Ile pali auto z klimatyzacją średnio.
maniek1807:
Szanowny Kolego, wszystko o tym silniku, a więc i o spalaniu, jest w tym wątku. Poczytaj go od początku a dowiesz się wszystkiego. Ja osobiście obecnie kupiłbym to auto z napędem 4x4, ale tylko dlatego, że w 2x4 mam problem z wyciągnięciem łódki z jeziora ( takie niefortunne miejsce- nieutwardzone ).
Iktorn:
lukasz.zst suzuki jest o klasę mniejsze od ix35, to odpowiednik ix20 przy dużo mniejszym rozstawie osi. Przy czym to nowy model. Z kolei we wrześniu wychodzi następca ix35 (tuscon), który ma być podobno droższy i lepiej wyposażony.
1.6 GDI szału nie ma, trzeba go kręcić jak każdą wolnossącą benzynę (jeździłem testówkami - takie moje wrażenie). Plus 6 biegówka (w suzuki tylko 5).
Ile pali - to zależy jak jeździsz.
Pytanie po co Ci potrzebne 4x4. Jak by dawali za darmo to bym się zastanowił, ale tak...
BTW. Nie można już zamówić ix35 z produkcji, tylko to co stoi lub przyjedzie.
vqsoft jak jeździłeś 2.0 GDI to ile Ci żarło i jaki przebieg miało to auto ?
Min. 80 kg to cięższa jest Kia Carens i z 1.6 to faktycznie ciężko jedzie (ew. silnik nie dotarty, 30 km przebiegu).
Nawigacja
[#] Następna strona