Forum > ix35 EL

[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady

<< < (24/26) > >>

lukasz.zst:
http://www.autoreview.ru/_archive/section/detail.php?ELEMENT_ID=135092&SECTION_ID=7592

http://rennes.motoblogi.pl/2014/08/29/suzuki-sx4-s-cross/
Testy

Poprostu boje sie spalania auta typu Hyundai ix35 i nowego ix20
A Hyundai leci strasznie w gore z cenami , niera toyota jest tańsza od Hyundaia

Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla

Iktorn:
lukasz.zst zdecyduj się proszę o jakim samochodzie piszesz - raz vitara, a raz s-cross a nie rzucasz linkami.  :-P
Porównanie poniżej.
Porównanie
Nie wiem jak suzuki, ale hyundai daje (przynajmniej na firmę) duże rabaty + moim zdaniem lepsze wyposażenie w podobnej cenie (katalogowej).
Spalanie z moich jazd testowych średnio ok. 8l (od osoby mającej Sportage`a i nie uznającej ekodrivingu - nieco powyżej 8).
No i rzecz istotna - kwestia gustu. Najchętniej wziąłbym przód Kii i tył Hyundaia, ale nie z 4 rozbitych  :mrgreen:

Dzióbel:
Jeździłem 135KM a wybrałem 2.0 GDI 166KM i do 3tyś nikt nie zauważy różnicy jeśli nie spojrzy do dowodu rejestracyjnego. Różnicę czujemy powyżej tych obrotów, więc jeśli sie kierujemy zasadą, że 1.6 "ani oszczędny ani dynamiczny", to ja wybrałem drogę "ani oszczędny, ale choć trochę dynamiczny"  ;-)

mikomission:
Panowie, czytam te posty z dużym zainteresowaniem, ponieważ nosze się z zamiarek kupienia IX. Widzę, że opinie sa bardzo różne. Czy któryś z Panów pamięta, ile obrotów silnika ma przy prędkości np. 130-140 km/h ? Jakie wtedy spalanie pokazuje komputer ? Jeżeli pokazuje 11-12 l, to niemożliwe jest żeby palił 8 !!! Jak to w końcu jest ?
Sam mam Toyotę Avensis, 1.8 benzyna, 5 biegów, przy 140 mam 3600 obr/min, komputer pokazuje wtedy 6-8l. Średnio na takiej trasie wychodzi właśnie 7,0 l/100 km.
Pozdrawiam !

lopek3:
przy 130km/h jest 3800, 140km/h 4000-4100
Spalanie 8,5-9,5.
Zobacz na moje statystyki motostat w czerwcu. Droga do chorwacji i z powrotem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej