Forum > Tucson JM

Check engine - błąd P0011

<< < (8/27) > >>

waszek_rmc:
24350-23800 to coś nowszego podobno.
Kurcze, zamówiłem już bo liczył się czas, zamówiłem nówkę. Auto mam unieruchomione, więc 3 tyg czekać to nie bardzo.
Uszkodzenie takie, że przepuszcza olej, nie trzyma ciśnienia i prawidłowo się nie ustawia. Do tego rozklekotane jest. Generalnie P0011 to był zapewne tego objaw...
Myslisz, ze warto zrezygnować z zamówienia nówki i zamówić tę używkę?

kosmos2011:
To z pierwszego linku wygląda na ok ale trzeba sprawdzić jaki był przebieg i oczywiście czy kółko jest w cenie.

waszek_rmc:
Generalnie na tej pierwszej aukcji, jakoś inaczej wygląda to koło zmiennych faz niż na stronie sklepu... Tak jakby to był sam wałek i zębatki.
Nie wiem czy warto kombinować z używką, poprostu zaniedbanie poprzedneigo właściciela wychodzi. Miejmy nadzieję, że błąd P0011 zniknie

kosmos2011:
Tak teraz zauważyłem że te wałki są od wersji produkowanej po 01.08.2006, a mają być te sprzed tej daty.

http://www.catcar.info/kia/?lang=en&l=c3Q9PTUwfHx5ZWFyPT0yMDA1fHxyZWdpb249PUVVUnx8c3RzPT17IjEwIjoiUmVnaW9uIiwiMjAiOiIyMDA1IEV1cm9wZSIsIjMwIjoiMjAwNSBDQVJFTlMgLSBGSiAoUlMpICgyMDAyLTIwMDYpIiwiNDAiOiJFTkdJTkUiLCI1MCI6IjIwMjQwRCBDQU1TSEFGVCAmIFZBTFZFIn18fGNjPT1FVVJLUlMwMHx8Y2F0PT1FVVJLUlMwMDJBfHxSZWdpb24yPT1FRUwvRUVSL3x8ZjIzPT1GSnx8Z3JvdXA9PUVOfHx3PT0yMDI0MER8fHBhZ2U1MD09

Czy w sklepie koraps trzeba czekać tyle ?

waszek_rmc:
Obsługa zamówienia do 5 dni plus wysyłka 10 jeśli miałbym mieć najtaniej, czyli w granicach 170 dolarów, tj. 646 zł..
Najszybciej, czyli obsługa do 5 dni plus wysyłka w 2 dni to koszt jakieś 900 zł
W tydzień miałbym z fox za 1200, a tak jakoś z Niemiec ściągają więc 1500...
Generalnie potrzebuję auto, bo każdy dzień to wydatki w związku z pożyczeniem auta służbowego (kilometrówka....) , a juz mam ponad tydzień uziemiony.
Z koraps się opłaca, ale jak się planuje wcześniej zakup. Jak jest awaria to chyba trzeba przepłacić.
Myslisz, że P0011 było już objawem? W ASO by wyszło gdybym podjechał wcześniej?

[ Dodano: 2015-05-25, 21:28 ]
Wymiana KZFR, napinacza -czyt. części za 1650 zł nie pomaga na błąd P0011 :)

[ Dodano: 2015-05-26, 18:27 ]
Co może być jeszcze powodem tego głupiego bledu... Jak mam prawie pod Maks oleju to nie ma bledu... Czujnik czasami szwankuje? Podmieniałem kiedys na uzywke jakas i te same objawy. Warto w korpapsie zamówić? Wyjdzie jakies 180 zl za nowke

[ Dodano: 2015-05-28, 09:43 ]
Zauważyłem, że przewód do czujnika jest przegrzany w jednym miejscu, wtyczka też jest przekombinowana. Można dostać taka wiązkę? Mogę prosić o nr części?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej