Forum > Tucson JM
Check engine - błąd P0011
Shadows:
Dziś po zabawie z hamulcami odpaliłem z głupia Torque, kliknąłem aby wyszukał błędy a tam ciach, P0011 :D No to prach mu, skasowałem go bez większego zastanowienia :D
Przejechałem 2km i wywaliło kontrolkę checka na blat. Się kuźwa załamałem normalnie.
Panowie, od wymiany oleju i płukanki kontrolka checka się nie świeciła, gasła ładnie po odpaleniu silnika. To jakim kuźwa cudem wykrył ją Torque i czemu błąd był w komputerze a go nie wyświetlało w postaci kontrolki na liczniku? Dlaczego po skasowaniu to dziadostwo znowu wraca?
Pytania sugeruje olać bo jak widać i tak nie ma na nie odpowiedzi.
waszek_rmc:
I jak tam historia z P0011? Ostatnio była nawet artykuł w Auto Świecie, że w silniku benzynowym największe wady to pobór oleju i zapalajaca się kontrolka check... z artukuły wywnioskowałem, żę błąd jaki pokazuje komputer nie zawsze jest błędem powodującym check..
Shadows:
Bez zmian, po prostu się świeci, pewnie zniknie gdy wymienię auto jak Ty, ale mnie można zawieść tylko raz, więc nie będzie to już Hyundai
Najgorsze jest to, że nikt nie wie czemu się świeci, to są dopiero jaja.
Shadows:
Kupiłem niedawno nowy zawór OCV, hmm wprawdzie dawno bo w grudniu, ale jak to z Aliexpress miesiąc bity ( w tym przypadku szło 1,5 miesiąca, wiec dotarł niedawno).
Dałem za niego ok 60zł z przesyłką na polskie, ale jeszcze nie wymieniłem bo checka znowu nie ma.
W moim przypadku nie będzie problemem sam silnik, tylko może jakiś kabel albo coś obluzowane i traci styk bo nie pomogła wymiana czujnika położenia wałka, używanego zaworu OCV, oleju z płukanką, świec, kabli, akumulatora itd a sam check jak wiecie pojawia się, znika na długo, znów wraca...
Nowy zawór kupiłem twierdząc, że używka, którą kupiłem też mogła być uszkodzona. Czekam, jak check się znów pojawi i będzie ciepło a wznowie dłubanie.
Shadows:
Check powrócił. Ledwo montowałem światła dziennie, szukając zasilania wyciągałem bezpieczniki, na końcu odpinałem klemę aby podpiąć masę.
Znowu po "zabawie" z elektryką, problem musi być wiec po stronie elektrycznej w obrębie akumulatora, tyle, że tam jest wszystko ok wizualnie. Chory przypadek, przypomina szukanie igły w stogu siana.
Powiedzcie mi gdzie znajdę "main relay" zawarty na grafice poniżej? Jest to główny przekaźnik i z niego wychodzi jeden z kabli na zawór i czujnik.
Czy jest to jeden przekaźnik dla czujnika położenia wałka rozrządu i dla zaworu OCV czy są to dwa przekaźniki niezależne?
Chcę cię zabrać za to, ale nie mogę znaleźć w schematach tych przekaźników.
Nawigacja
[#] Następna strona