Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Problem z hamowaniem z dużej prędkości
BartBartez:
--- Cytat: "kml" ---czy moduł ABS to jest pompa hamulcowa od razu czy to jest osobno ?
--- Koniec cytatu ---
Osobno
Wracają do mojego auta to sprawdziłem wszystkie przewody są suche(elestyczne i metalowe). Sama pompa i cała okolica też suchutka (również od wewnątrz auta)
--- Cytat: "Jarek" ---może być tak że ciśnięty płyn wraca do zbiorniczka
--- Koniec cytatu ---
A jak to sprawdzić?
Będzie "bulgotało" w zbiorniczku przy opadaniu pedału??
Tak czy inaczej to pompa do wymiany?? Warto bawić się w wymianę gumek czy kupić od razu nową??
kml:
--- Cytat: "BartBartez" ---Warto bawić się w wymianę gumek czy kupić od razu nową??
--- Koniec cytatu ---
Po ile są pompy? Ja zapewne skusiłbym sie na nową ale po sprawdzeniu, że to jest na pewno pompa a nie np świrujący abs.
BartBartez:
Pompa w ASO około 300zł. ZA parę minut będę wiedział dokładnie. Może jeszcze uda się znaleźć zamiennik.
Dodano:
Pan w ASO "troszkę" się pomylił. Pompa kosztuje 886zł :lol:
Zamówiłem zamiennika za około 250zł. Jutro będzie nowa i zobaczymy co z tego wyjdzie
kml:
BartBartez, to jeszcze nie jest aż tak strasznie źle :) Podjeć do kompa może coś rzuci światła na sprawę przed wymianą.
Jarek:
Ja jestem zwolennikiem samodzielnego grzebania w aucie co wymaga jednak sporej ilości wolnego czasu. Może zamiast od razu wydawać kasę na pompę, wyłączyć abs i zrobić "normalny" układ hamulcowy bez tych wszystkich zaworków i usprawnień po drodze, potem metodą eliminacji można ustalić co jest uszkodzone.
Nawigacja
[#] Następna strona